![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki kod odpowiedzialny za system ocen
Oceniam załóżmy jakis post [link przykladowy]:
Klikajac gwiazke kod chce wyslac na [link przykladowy]:
Czyli [przyklad]: Jak mam powiązać to z skryptem powyżej żeby nastpapilo "przesył danych" Tzn. Jak zmodyfikowac url: 'rating.php', data: 'recipesID='+attrVal+'&ratingPoints='+val, Bo w tym jest problem moim zdaniem. Prosil bym o pomoc jak to zmodyfikować co bo bedzie lekcja na przyszlosc. I jeszcze pytanie w przykladzie powyzej przesyla sie POST a ja wykorzystuje teoretycznie GET czy można to zmienic? czy jak to dziala. W przypadku ajax uzywa sie POST nawet gdy nie ma formularzy? Nie jest to moj kod tylko czesc kodowego kodu i na rzecz użytku jednorazowego tylko chce go uruchomić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod type: 'POST', Zamień na GET Co masz na myśli "Jak mam powiązać to z skryptem powyżej żeby nastpapilo "przesył danych" ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w sensie jak przeslac te dane pod taki adres
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 10 Dołączył: 24.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwróc uwagę że w AJAX`ie wysyłasz POST`em a chcesz odebrać GET`em - musisz się zdecydować na jedno, POST BEZPIECZNIEJSZY W TYM PRZYPADKU (no chyba że zrobisz zabezpieczenia)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 17:53 |