![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem tego typu, że w bazie przechowywane są kody php
i nie wiem w jaki sposób wykonać taki kod, po przepisaniu go do zmiennej. np.
lub jakikolwiek kod php zapisany jako string. please help. ---------------------------------- part 2 witam. teraz mam problem tego typu że funkcja nie wykonuje mi wszystkich kodów jakie chce a są poprawnie sformułowane. np. mam zapisane w bazie:
i to się wykonuje, mam też np:
lub jakakolwiek inna możliwość zapisu czyli
lub
itp taki najprostszy kod jest zapisany w zmiennej $text;[/php] próbuje go wykonać
lub
się wyświetla a
już nie. Oczywiście tablica $strona istnieje i gdy odwołuje się do tej tablicy bez używania funkcji to się wszystko wyświetla tak jak trzeba......... faq.............. ps.kod jest zagnieżdżony w kilku plikach czyli w pliku głównym gdzie tworzona jest tablica $strona; jest odwołanie do:
w tym pliku zawiera się szablon wyświetlenia danych z tablicy
w pliku "inc/wysw_umowy.inc" zawiera się też odwołanie do
w którym to zapisane są funkcje formatujące wyświetlanie textu przykładowa fukcja to:
w tym samym pliku mieszczą się też funkcje styl_1...3 które niewiele się różnią, a mają postać
różnią się tylko tym że nie ma w pozostałych wywołania
zamotane, wiem!!!!!!!!!!! ale czemu cześć fukcji działa a część nie?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Ten post edytował moosix 17.02.2005, 16:27:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapoznaj się z funkcją eval()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, było ostatnio na forum
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx.
znalazłem już tą funkcję ale miałem jakieś problemy, ale poprubuje z przykładami z faq'a |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
jak ktoś może się przyjrzeć znów temu postowi to proszę o kontakt
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |