![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zmienilismy MySQL na wersje 4.1.9 z 4.0.cos i był mały problem z charsetem. Udalo sie to rozwiazac ale teraz np zapytanie
nie zwraca niczego mimo ze warunek jest spelniony. Mozliwe ze jest to zwiazane z kodowaniem strony? Na www jest ISO 8859-2 a co do baz danych to mysle ze tam jest utf8. Jak to teraz wszystko rozwiazac zeby bylo dobrze? Jesli zamieszalem i nie jest jasne o co mi chodzi to krzyczec i bic ![]() tez sie sypie i nic nie zlicza.. Pomocy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załadowałeś rozszerzenie mysqli do obsługi nowej wersji MySQL?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod SELECT * FROM `forum_posty` WHERE `f_posty_temat` = '$tem' ORDER BY `f_posty_data` Ja to bym tak napisal... Do moderatorow: nie uzylem kolorowania SQL, bo w podgladzie wyskakiwalo mi: Cytat SELECT *
FROM `forum_posty` style='color:green'>WHERE `f_posty_temat` = '$tem' ORDER BY `f_posty_data` -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie MySqli nie mam, zmiana zapytania tez nie pomoaga, to chyba jest zwiazane jakos z kodowaniem ale nie wiem sam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, zasadnicze pytanie: masz w bazie jakies dane? przegrales je z mysql 4.0?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Oczywiscie, że dane mam. Problem już rozwiązany. W sumie nie wiadomo co było nie tak ale po przekompilowaniu MySqla jeszcze raz wszystko zaczęło już dobrze działać.
Temat można zamknąć ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:08 |