![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem gdyż brak mi pomysłu jak pobrać dane z pliku tekstowego i umieścić go w tablicy asocjacyjnej.
Na razie jestem na etapie: Skrypt php
Dokument Tekstowy: passwd.txt kot => biega kura=>lata Efekt wyjściowy jest taki: 0 kot1 =>2 biega 0 kura=>lata i nie oto mi chodziło :/ Chciałbym żeby to wyglądało mniej więcej że kiedy wpisze Wypisało mi kot kura. Da się tak zrobić? Bardzo Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Kamiloop 10.06.2016, 17:32:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Explode zrób po "=>" a nie " ".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Explode zrób po "=>" a nie " ". Zrobiłem też i tak ale Nadal to nic nie zmienia oprócz tego że kod wyjściowy wygląda tak: kot biega kuralata A chciałbym, mieć tak że jeżeli wywołam lub wywołało mi kot kura albo biega lata. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chłopie, masz echo $klucz.' '.$wartosc; w kodzie, więc kot biega kuralata jest ok. Jak chcesz same klucze to wyświetlaj same klucze.
|
|
|
![]()
|
|
Chłopie, masz echo $klucz.' '.$wartosc; w kodzie, więc kot biega kuralata jest ok. Jak chcesz same klucze to wyświetlaj same klucze. Przepraszam że tego nie ująłem kod też poprawiłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
I właśnie zwraca mi kot biega kuralata. Proszę o pomoc w którymś miejscu jest coś nie tak, a ja nie potrafię tego naprawić :/ |
|
|
![]()
|
|
AA bo klucze to 0 i 1 . $tab[0] to klucz ktory potrzebujesz a $tab[1] to wartosc.
explode('=>',$linia); zwraca Ci tablice: array(0=>"kot ", 1=>" biega"); Foreach jest Ci zupełnie nie potrzebny. Ten post edytował kapslokk 10.06.2016, 17:46:07 |
|
|
![]()
|
|
AA bo klucze to 0 i 1 . $tab[0] to klucz ktory potrzebujesz a $tab[1] to wartosc. explode('=>',$linia); zwraca Ci tablice: array(0=>"kot ", 1=>" biega"); Foreach jest Ci zupełnie nie potrzebny. No tak, tylko że w kodzie, nie jest wspomniane że akurat będzie tam 'kot' i 'biega'. Trudność polega na tym że powinno się ładnie to odczytywać z pliku tekstowego. Niby trudne się nie wydaje, ale gorzej z wykonaniem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) PS. Jeżeli np wywołam to zwraca mi 0101. Ten post edytował Kamiloop 10.06.2016, 17:55:00 |
|
|
![]()
|
|
Chcesz wyświetlić same klucze? Usuń linijkę od wartości. Same wartości? Analogicznie do kluczy. |
|
|
![]()
|
|
Chcesz wyświetlić same klucze? Usuń linijkę od wartości. Same wartości? Analogicznie do kluczy. Dobra Dzięki, chciałeś pomóc. Doceniam to (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale wydaje mi się że jeszcze sporo przy tym pracy. Przy twoim kodzie troche mi sie zapętliło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) To może jeszcze raz od początku. Pokaż jaki masz ten plik passwd.txt i co dokladnie chcesz wyświetlić.
|
|
|
![]()
|
|
Mój plik w passwd.txt
kot => biega kura=>lata Co chcę wyświetlić: W pliku passwd jak łatwo (z linuxa) można się domyślić chciałbym pobierać loginy i hasła. Np: Login - kot haslo - biega. Mniej wiecej o to mi chodzi. Chciałem po prostu to w miare łatwy sposób pobierać, oraz móc do loginu i hasła oddzielnie się odwoływać. Niby proste ale... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował LowiczakPL 10.06.2016, 18:13:30 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, pomogłeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie wiedziałem, że taki mały szczegół i cały kod psuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeszcze raz Dziękuję Tobie i kapslokowi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:12 |