![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy takie coś powinno zadziałać, czy ja już za długo przed kompem siedzę, wydaje mi się że powinien pokazać błąd, iż takiego elemetu nie ma, a on sobie beztrosko pokazuje alert. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wewnątrz funkcji nie dostajesz elementów wybranych przez selektor, ale funkcja wykonuje się, a co za tym idzie alert.
Zmień trochę ciało funkcji:
i porównaj wynik w konsoli na znalezionych i nieznalezionych elementach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra to, że wykonuje funkcję to jeszcze spoko, mogę sprawdzić rzeczywiście czy taki element istnieje, ale mam przycisk, po którym powinien się pojawić ten alert i po kliknięciu przycisku funkcja się nie wykonuje
i po załadowaniu strony pokazuje alert (aaa) ale po kliknięciu na przycisk o ID pokazalert już nie pokazuje nic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś przeiterować przez tablicę elementów zwróconych dzięki selektorowi.
https://jsfiddle.net/ztsa6xu1/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To nie w tym rzecz, któryś ze skryptów mi musi blokować, bo żaden przycisk na stronie nie działa, poza tym tutaj selektorem jest ID elementu, a w DOMie powinien być tylko jeden element o takim ID.
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:05 |