![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedługo w COMPMaster będzie forum, a ja stoję przed wyborem: PunBB czy PhpBB Co zaproponujecie Jak macie inne argumenty - piszcie.
PunBB 1. Żużywa mało transferu. 2. Jest szybkie w działaniu. 3. Proste w obsłudze. 4. Mniej grafiki i funkcji, które można dorobić. 5. Nie jest napchane tyle kodu, co w PHPBB. PhpBB 1. Może zużywać więcej transferu. 2. Działa trochę wolniej od PunBB (mało się liczy). 3. Także jest proste w obsłudze. 4. Dużo grafiki, dużo funkcji... (szczególnie w mod. Przema) 5. Ludzie są już do tego forum przyzwyczajeni. 6. Dużo styli, modyfikacji. 7. Wiele opcji, które wspomagają obsługę (np. przyciski BBCode, widoczne emoty - by wstawić kliknięciem myszy). ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja stawiałbym raczej na PunBB. Ograniczenie transferu nie jest aż taką przeszkodą, ale na PhpBB co chwilę ludzie odkrywają nową dziurę...
Ten post edytował Vertical 13.01.2005, 15:33:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pun jest dobre, szkoda tylko że nie chodzi pod PHP5 pod linuxem (a pod windą czy serwerze na FreeBSD tak)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, inni radzą mi PHPBB - bo więcej funkcji, bardziej znane... gdybym miał 300GB transferu to które polecilibyście mi? (ja bym PHPBB wybrał wtedy)...
PunBB... hmm... zbyt mało grafiki wg. mnie, ale tam zawsze można dodać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MP1 @ 2005-01-14 23:46:10) Kurcze, inni radzą mi PHPBB - bo więcej funkcji, bardziej znane... gdybym miał 300GB transferu to które polecilibyście mi? (ja bym PHPBB wybrał wtedy)... ja gdybym mial nieograniczony transfer wybralbym punbb, co prawda wogole go nie znam, nigdy nie widzialem, ale watpie zeby moglo byc gorsze od phpbb ![]() -------------------- zdravim
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli chcesz miec forum po to aby pochwalic sie kumplom z klasy swiecidelkami , to baw sie phphbb , a jezeli chcesz miec forum do dyskusji to wybierz punBB .
|
|
|
![]()
|
|
http://punbb.org
http://phpbb.com http://przemo.org Myślę, że grafika PHPBB bardziej przyciągnie użytkowników, niż jej zminimalizowanie jak w PunBB... Może znacie jakieś dobre skóry pod PunBB niż te, co są na punres.org? Ten post edytował MP1 15.01.2005, 09:58:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skora do punbb to tylko jeden plik :style.css . Wystarczy troche wyobrazni . Pozatym jezeli nastawiles sie na phpbb , to caly temat niema sensu - nikt nie bedzie na sile wciskal argumentow .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Zdecydowanie PunBB. Ktoś musi się wyłamać z tej mody na phpBB.
Bądź orginalny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Myślę, że grafika PHPBB bardziej przyciągnie użytkowników Grafikę można zmienić, ale za to w phpBBjest takie coś, że wychodzą dwie wersje 2.0.10 przy czym jedna inna od drugiej i nie wiesz która z nich ma dziurę... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:05 |