![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam trzy pliki
-- index.php --
-- user_menager.php --
-- update_menager.php --
problem w tym że dane nie są przekazywane z formularza do update_menager.php... nie wiem dlaczego. Powyżej jest tylko istotna część skryptu. Osobno (przed scaleniem ze stroną) wszystko działa... Ten post edytował ennics 13.01.2005, 10:24:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi się zdaje, że register_globals się kłania...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale tych danych wcale nie muszę rejestrować w sesji żeby przekazać je
ze stony formularza na stronę z zapytaniem sql... tak ? pozatym ręcznie edytowałem bazę dla innego użtkownika i wszystko działa. Problem jest że dane nie przechodzą pomiędzy user_menager.php a update_menager.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale masz farta, podpowiem Ci jeszcze bardziej!
Prawdopodobnie masz w php.ini wyłączoną opcję register_globals. Powoduje to, że przy odbieraniu zmiennych z formularz (sesji, itp) nie możesz się do nich odwołać bezpośrednio przez $nazwa_zmiennej, tylko przez tablice $_POST['nazwa_zmiennej'] (lub $_GET, $_SESSION itp). POszukaj sobie tych haseł na forum i poczytaj co dalej z tym robić. |
|
|
![]()
|
|
o ja krótkowzroczny! działa
-- update_menager.php --
biG thx to y'a! --- ale wiesz co mnie zmyliło ? na stronie są inne formularze przez które zapisuje dane do bazy i nie używam tego typu zapisu a wszystko jest ok. Jeszcze jeden powód żeby przeprojektować strone (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował ennics 13.01.2005, 10:57:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:31 |