![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym Was się zapytać, w jaki sposób stworzyć skrypt do API CashBill'a. Miałby on polegać na tym, że użytkownik wpisuje swój nick oraz kod z SMS'a. (możliwa integracja z MySQL) Wtedy skrypt sprawdza czy kod jest zapisany w bazie danych, jak tak to mówi że jest wykorzystany, a jak nie to sprawdza go w CashBill'u i jeżeli jest poprawny to zapisuje do bazy i wykonuje daną czynność poprzez RCON. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym, aby ktoś pomógł mi chociażby napisać kawałek kodu odpowiedzialny za sprawdzanie kodu, czy jest poprawny. Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz sobie get na: https://sms.cashbill.pl/code/$hash/$code
gdzie hash to hash wygenerowany w CB a code kod który wpisuje user. To jest dla kodów automatycznych. W odpowiedzi dostaniesz ciekawe dane m.in. czy jest poprawny, ile aktywny itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli wtedy np. splituje odpowiedź i z tego mogę wywnioskować, czy ten kod jest poprawny ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam zwraca json z tego co pamiętam.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli np.
? Może być coś takiego ? Może być jakiś błąd ;-; Jak zauważysz to popraw (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) I do tego dodać przed całym zapytaniem dodać MySQL I myślę że gotowe. Tak ? |
|
|
![]()
|
|
coś w ten deseń
|
|
|
![]()
|
|
To będę kombinował (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Dzięki za pomoc c; W razie problemów zgłoszę się do ciebie na PW (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do zamknięcia |
|
|
![]()
|
|
Żadne PW (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) pisz na forum, bo komuś może się w przyszłości przydać rozwiązania.
PS. Tu się nie zamyka rozwiązanych tematów a daje "Pomógł" za pomoc, i widać że temat znalazł rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
Okej (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Jak mi aktywują konto to zrobię jakiś test i zobaczymy czy działa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Daje "Pomógł" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:09 |