![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
W jaki sposób realizuje się taką funkcjonalność jak na tej stronie, że istnieje możliwość wygenerowania każdej podstrony w formie PDF? bip.umtychy.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używając biblioteki do generowania PDF'ów. Na przykład mPDF.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np http://html2pdf.fr/en/example
https://github.com/spipu/html2pdf Ten post edytował Pyton_000 27.01.2016, 12:57:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Panowie, już się przyglądam tym bibliotekom
Strona ma mnóstwo wszelakich warstw i pozycjonowanych elementów, przypuszczam, że z konwersją może być różnie więc jakby co podbije temat z dodatkowym pytaniem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ps. tak myślałem Sprawdziłem teraz tą bibliotekę MPDF (jest łatwiejsza w obsłudze) generowania PDF z HTML tak jak widzi stronę przeglądarka będzie jednak trudniejsze... Z prostym kodem HTML widzę nie ma problemu, podziałam jeszcze z CSSami, żeby mieć większy wpływ na wygląd Z reguły przykłady wyglądają tak: $html = ' <p>tresc</p> '; Zastanawiam się właśnie jak tam wcisnąć pętlę WHILE generującą z bazy MySQL automatycznie tabele czy listy wypunktowane LI, robiliście takie manewry? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz jakiegoś systemu szablonów, to musisz sobie stworzyć templatkę pdf'a, w której będziesz iterował bo elementach pobranych z bazy, a jeśli nie to możesz np:
Ten post edytował kapslokk 27.01.2016, 19:58:40 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli używasz jakiegoś systemu szablonów, to musisz sobie stworzyć templatkę pdf'a, w której będziesz iterował bo elementach pobranych z bazy, a jeśli nie to możesz np: aaa blisko byłem rozwiązania ;p chyba gdzieś się pomyliłem, faktycznie tak to działa, dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:36 |