![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem ze stworzeniem strony z playerem sytuacji radarowej coś jak na tej stronie http://meteo.org.pl/radary po prawej stronie. Po najechaniu myszką na datę zmienia się sytuacja radarowa.
Do tej pory udało mi się zrobić coś takiego http://brzanek.webd.pl/radaropady/index1.php Pobierane są 10 ostatnich rekordów z bazy danych gdzie wywołana jest sytuacja radarowa na łożona na obrazek z mapą ale jak zrobić aby to było nałożone na mapę google i jak stworzyć takie przejścia po najechaniu myszką na godzinę zmienia się sytuacja radarowa. Tak wygląda mój kod.
Dane do bazy danych z nałożeniem radarowym trafiają co 10 minut. Za pomoc z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chcesz aby to się wykonywało po najechaniu myszką tak jak na przykładzie to najprostszym sposobem będzie ustawić na wszystkich obrazkach, po za jednym wartość display:none i po najechaniu na dany przycisk zmieniać tą wartość aby pokazywać dany obrazek, a resztę ukrywać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wymagana znajomość javascript (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował GodOfPeople 18.01.2016, 12:06:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nigdy nic nie robiłem w javie dlatego potrzebuję pomocy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nigdy nic nie robiłem w javie nikt ci nie kaze robic w javie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja za Ciebie tego skryptu nie napiszę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
@Nospor nowy materiał na stronę? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował GodOfPeople 18.01.2016, 12:10:11 |
|
|
![]()
|
|
Nospor chodziło mi o script w JavaScript. Nie znam tego języka dlatego potrzebuję pomocy. Chyba że jest jakiś tutorial z takim zastosowaniem
Ten post edytował brzanek 18.01.2016, 15:22:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, ja wiem, ze o to ci chodzilo.
Ale chcialem ci zwrocic uwage, ze JAVA a JavaScript to naprawde dwie rozne rzeczy i nie uzywaj skrotu JAVA gdy piszesz o JavaScript. Jak juz bardzo chcesz uzyc skrotu to pisz js (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
A możesz napisać mi czego mam szukać bo nie mam o tym pojęcia i nie wiem jak się za to zabrać.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:26 |