![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Mam pytanie, czy istnieje możliwość w jakiś sposób wysłać informacje z przeglądarki do lokalnego komputera? Chodzi mi to konkretnie o tworzenie odpowiedniej ścieżki (katalogów) na lokalnym pc wg. danych pobranych z przeglądarki. Będę wdzięczny za jakieś info. Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A chciałbyś, żeby byle kto mógł stworzyć na Twoim komputerze dowolny plik w dowolnym miejscu? Np plik wykonywalny w autostarcie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale zapomocą np. appletów itp. rozwiązań.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli ma działać jedynie w Chrome, to można zasymulować filesystem: http://www.html5rocks.com/en/tutorials/file/filesystem/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A chciałbyś, żeby byle kto mógł stworzyć na Twoim komputerze dowolny plik w dowolnym miejscu? Np plik wykonywalny w autostarcie? W tym przypadku tak. Chodzi tu głównie o utrzymanie odpowiedniej hierarchii katalogów zgodnie z systemem. Nie chodzi mi o takie w 100% samowolne tworzenie katalogów. Raczej o wyskoczenie jakiegoś alertu z pytaniem czy utworzyć i dopiero wówczas, lub za pomocą jakiegoś oprogramowania dodatkowego zainstalowanego na lokalnym kompie, które będzie pośredniczyć w tworzeniu takich katalogów. Tak ale zapomocą np. appletów itp. rozwiązań. A możesz coś więcej na ten temat powiedzieć. Jeśli ma działać jedynie w Chrome, to można zasymulować filesystem: http://www.html5rocks.com/en/tutorials/file/filesystem/ Wolał bym coś nie koniecznie uzależnionego od rodzaju przeglądarki, ale dzięki zainteresuje się tym tematem jak nic innego się nie uda. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:55 |