![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. ponieważ wszelkie próby wysłania e-maila za pomocą php (mail() oraz phpmailer()) nie dają efektu, postanowiłem zejść nieco niżej z moimi oczekiwaniami. Pytanie jest takie:
- Jak mam za pomocą php zalogować się do istniejącej oczywiście skrzynki pocztowej - czy jest to możliwe? google wypluwa tylko całą masę nierozwiązanych tematów na różnych forach a chyba temat jest jednym z podstawowych ... ? edit: żeby nie zakładać nowego tematu, napiszę tutaj. W dokumentacji funkcji mail() mam napisane: "Ważną informacją jest to, że pomimo iż e-mail został zaakceptowany do wysłania, to NIE oznacza, że będzie on już w tej chwili wysyłany do odbiorców." No i ślicznie, więc jak sprawdzić czy mail został wysłany, lub kiedy będzie wysłany jeżeli nie w tej chwili ? Ten post edytował codex 26.12.2015, 11:20:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHPMailer pozwala się zalogować do istniejącej skrzynki – obadaj "phpmailer SMTP login" w Google. Inna rzecz, że AFAIR GMail stroił foch przy tym, zwłaszcza jeśli było włączone 2-factor auth.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no zabieram się za lekturę. apropos Gmail to już zrezygnowałem po wielu próbach zakończyło się tym, że server wyświetla mi komunikat o brakującym rozszerzeniu "openssl". Zrobiłem konto na interii i teraz próbuję z tym dalej...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:36 |