![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej, mam taką funkcje php
ale chce by ta funkcja aktywowała się po minięciu czasu z js. Próbowałem to zrobić tak:
Ale to wgl nie działa i nie wiem jak do tego podejść bo pierwszy raz próbuje js :/ Ten post edytował doknes 3.12.2015, 17:27:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, że nie do końca rozumiem co próbujesz zrobić natomiast najprawdopodobniej powinieneś poczytać o różnicach działania php i javascriptu.
Chcesz tutaj chyba wywołać PHP asynchronicznie. Poczytaj sobie o działaniu ajaxa i prostym użyciu ajaxa w jquery, to chyba będzie najłatwiejsze rozwiązanie. W dużym skrócie można powiedzieć, że PHP wykonuje sobie coś na serwerze i wynik wraca do ciebie. Więcej nie masz z nim styczności do czasu ponownego odświeżenia strony. Javascript wykonuje się u ciebie w przeglądarce. To oznacza, że musisz sprawić aby javascript po odliczaniu zmusił serwer do odpowiedzi. Masz kilka wyjść: jednym z nich jest po odliczaniu przekierowanie na inną stronę z funkcją php. Innym rozwiązaniem jest użycie ajaxa, który nie wymaga refresha strony. Jquery pomoże ci zapisać wszystko dużo szybciej i prościej, bo czysty js jest dosyć trudny do ogarnięcia (przynajmniej dla mnie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Ten post edytował Terrorizer 3.12.2015, 18:27:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wywołasz bezpośrednio z przestrzeni kodu javascript funkcji napisanej w języku php, możesz natomiast taką funkcję wrzucić do kontrolera lub osobnego pliku i wykonać żądanie ajaxowe do akcji tego kontrolera/do pliku i pobrać wynik zwracany przez tę funkcję phpową.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:04 |