![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W kodzie skórki Wordpress mam takie coś odpowiedzialne za dodawanie oferty: oraz
i teraz mam pytanie jak za pomocą XMLRPC zaktualizować te pola? Kombinuję tak niestety nie działa:
Czy ktoś ma pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 9 Dołączył: 16.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super działa, dziękuję kolejny raz za pomoc.
A orientujesz się co z
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 9 Dołączył: 16.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
object terms to tagi albo kategorie, zależy jak zapisane. Trzeba w dokumentacje zajrzeć wordpress;)
|
|
|
![]()
|
|
mam dość już tego kodu WP na dziś (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
przeczytałem całego google na temat object terms i niestety nic nie działa masz jakiś pomysł jak to w ogóle uruchomić? więc to jest na 90% jako kategorie to jest ostatni element jaki mi brakuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
kombinuję tak tylko to nie będzie jako 'tags' - ostatnia linijka kodu |
|
|
![]()
|
|
W dokumentacji newPost, editPost jest coś takiego:
struct terms: Taxonomy names as keys, array of term IDs as values. struct terms_names: Taxonomy names as keys, array of term names as values. Jak chcesz to edytować to podejrzewam że podobnie jak custom_fields. Tutaj masz dokumentację wp_set_object_terms: https://codex.wordpress.org/Function_Refere...et_object_terms
Z tego wychodzi, że: $property_id - id postu, $property_features - nazwy lub id tagów/kategorii 'property-feature' - Custom post type, czyli dodany rodzaj postów |
|
|
![]()
|
|
próbuję tak ale niestety nie dodaję się (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
ani tak też nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dobra to inaczej - ma ktoś może pomysł , mając dostęp dostęp do bazy danych MySQL gdzie znajdują się wordpress jakim zapytaniem wykonać taki kod: wp_set_object_terms( $property_id, intval( $_POST['type'] ), 'property-type' ); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 14:03 |