![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Jestem na etapie stawiania strony. W jednym, kluczowym miejscu w całym serwisie, nie mam możliwości wstawienia polskich znaków, zamiast nich wyświetlają sie znaki zapytania. Dzieje się to niestety w miejscu nagłówka [h1/h2] strony głównej. Co najśmieszniejsze na tej samej stronie (niżej) nagłówki h3 i h2 wyświetlają się poprawnie z polskimi znakami, podobnie z resztą jak cała pozostała zawartość serwisu. Stawiam, że może to być wina motywu na stronie, ale może to kwestia zmiany sortowania bazy danych? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Twój kod jest zbyt cenny, żeby go nam pokazać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod jest zbyt cenny, żeby go nam pokazać? Absolutnie nie, powiedz mi tylko co dokładnie Cię interesuje (wybacz amatorowi) - źródło strony głównej (ctrl+u), index.php, może któregoś konkretnego pliku z serwera? Może być pomocne podanie ustawień bazy danych? Jestem w chwili obecnej już poza domem, wrócę za około 2-3h, wtedy podzielę się czym chcesz. Poziom mojej niewiedzy może dołować, sory... cóż... każdy jakoś zaczynał. Wiem też, że temat polskich znaków się przewija, ale nie mogłem znaleźć takiego przypadku, żeby na tej samej stronie, te same właściwie nagłwki wyświetlały i nie wyświetlały polskie litery. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 883 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. sprawdź kodowanie META w szablonie
2. sprawdź kodowanie samych plikó 3. sprawdź kodowanie połączenia z bazą danych (czy jest taki sam) 4. sprawdź kodowanie kolumn bazy danych. |
|
|
![]()
|
|
1. sprawdź kodowanie META w szablonie 2. sprawdź kodowanie samych plikó 3. sprawdź kodowanie połączenia z bazą danych (czy jest taki sam) 4. sprawdź kodowanie kolumn bazy danych. Nareszcie wiem o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) posprawdzam to wszystko i dam znać, dzięki 1. sprawdź kodowanie META w szablonie 2. sprawdź kodowanie samych plikó 3. sprawdź kodowanie połączenia z bazą danych (czy jest taki sam) 4. sprawdź kodowanie kolumn bazy danych. Przyjacielu! Jestem Twoim dłużnikiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pkt 1-3 wszystko było ok pkt 4 - tabela z zawartością - cała ok, ale w strukturze, tittle było ustawione na latin1_swedish_ci, po zmianie na utff8_polish jest jak należy. Dzięki jeszcze raz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 03:30 |