![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
poszukuję rozwiązania, które pozwoliłoby mi wyszukać w tablicy po wartości a nie kluczu. Po czym wyświetliłoby mi przykładowo 4 element w kolejności w tej tabeli. Szukałem w googlaku, ale wszystkie rozwiązania jakie widzę, odnoszą się do kluczy a nie wartości.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, próbowałem to zastosować, jednak tablica z której korzystam posiada klucze i wartości, a mówiąc precyzyjniej jest generowana przez PHP Simple HTML DOM Parser
w procesie wyciągania tekstu, poniżej kod jaki temu służy:
Ze względu na strukturę kodu, nie jestem wstanie zastosować bardziej precyzyjnego zapytania. Przebieg znajduje się w tabelce nie oznaczanej niczym nadzwyczajnym lub identyfikacyjnym, ponadto może być pierwsza, piąta i n-ta w kolejności. Ten post edytował d0m1n1k_ 26.10.2015, 11:16:36 -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż tablicę źródłową i wynik jaki ma być.
|
|
|
![]()
|
|
Jest tego naprawdę dużo, więc obetnę w kilku miejscach:
Wynik - który wychodzi jeśli podam key i pomijam funkcję array_search():
Tablica:
-------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, ale to co Ci podałem powinno działać.
|
|
|
![]()
|
|
Sam $search wywala bool(false) przy var_dump.
I to niezależnie czy wybieram: "Mileage", "Mileage:", "Mileage: ", " Mileage:", " Mileage: ", "Mileage~", "~Mileage:~" -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
Bo Twój szukany ciąg znaków ma długość 25.
Przy dodawaniu do tablicy daj trim($g->plaintext) i wtedy szukaj "Mileage:" |
|
|
![]()
|
|
Nadal bez zmian.
Ale na przekór przeciwnościom, znalazłem rozwiązanie które wyszukuje mi pole Mileage, ale nie wiem jak wstawić do array_slice Wynik:
Trochę pokombinowałem i udało się. Końcowy kod:
Teraz tylko muszę sobie poradzić z przemianowaniem foreach na wyświetlenie tylko piątego wyniku ;-] Zrobione ;-) Ten post edytował d0m1n1k_ 26.10.2015, 12:36:18 -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:53 |