![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam w bazie danych tabelę z prognozą pogody. W niej mam kolumny takie jak OPADY, ŚNIEG, WIATR itp.
Chciałbym wyświetlić te dane w php ale tylko wtedy kiedy OPADY przekroczą np. wartość 20 ŚNIEG kiedy przekroczy wartość np. 5 lub WIATR jeśli przekroczy np. 50. Jeśli w którejś z tych kolumn pojawiają się mniejsze wartości niż określone nie powinny wyświetlać się na stronie. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
yyy... to podchwytliwe pytanie??
..where kolumna1 > 40 and kolumna2 > 20 ...... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiemy, zrób jakiś przykład danych wejściowych i pokaż co chcesz mieć na wyjściu. Z tego co zrozumiałem wystarczy Tobie zwykły OR, ale o to raczej byś nie pytał, bo to podstawy podstaw.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytanie powinno być chyba takie np. jeśli chodzi o wiatr
Ale jak teraz zapisać kod php aby wyświetlo się tylko wtedy kiedy wiatr przekroczony wartości 50. Ten post edytował brzanek 7.10.2015, 21:00:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dałem coś takiego
Wyświetla się ikona z ostrzeżeniem że wietr przekroczył prędkość 50 ale jak daję kolejny warunek w nowym zapytaniu
To pojawia się kolejny obrazek z ostrzeżeniem ale nawet wtedy kiedy nie zostaje spełniony warunek z opadami. Nawet jeśli wynoszą mniej niż 20 to i tak wyświeta się ikona - dlaczego? Już wiem dlaczego tak się dzieje. Zapytanie pobiera ostatni rekerd gdzie zostało spełnione zapytanie. Więc jeśli w najnowszym id nie pojawił się wiatr lub opady które przekraczają pewną wartość to wyświetla się poprzedni rekodr gdzie ten warunek został spełniony. A jak zrobić aby zawsze pobierało najnowsze id. Jeśli warunek nie zostanie spełniony to nic się nie pojawia. Ten post edytował brzanek 8.10.2015, 04:22:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:07 |