![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Po wpisaniu adresu strony wywala błąd
Warning: require(InitBoot.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /nazwaserwera/index.php on line 48 jeżeli przeniose plik InitBoot.php do głównego katalogu, wywala nastepujace błędy: Warning: require_once(System/Bootstrap.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /nazwaserwera/InitBoot.php on line 4 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'System/Bootstrap.php' (include_path='/nazwaserwera/libraries:/nazwaserwera/application/core:/snazwaserwera/application/models:/nazwaserwera:.:/:/usr/local/php/pear5') in /sexeroto.eu/InitBoot.php on line 4 Proszę o pomoc, z góry bardzo dziękuję |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%)
|
Pokaż nam tutaj drzewko katalogów ;-)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Drzewko
proszę |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%)
|
Daj plik InitBoot tam gdzie był i w indexie wpisz ścieżkę do niego na linii 48
|
|
|
|
|
|
|
|
nie pomogło, teraz taki problem...
Warning: require_once(/nazwaserwera/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /nazwaserwera/application/core/System/Bootstrap.php on line 209 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/nazwaserwera/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php' (include_path='/nazwaserwera/libraries:/nazwaserwera/application/core:/nazwaserwera/application/models:/nazwaserwera:.:/:/usr/local/php/pear5') in /nazwaserwera/application/core/System/Bootstrap.php on line 209 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć,
Nie powinieneś przenosić pliku InitBoot.php - powinien wrócić na swoje miejsce do /application/core Wygląda na to, że są jakieś błędy w index.php przez co system nie jest w stanie odpowiednio odszukać wymaganych plików strukturze katalogów. W index.php powinny się znaleźć zapisy definiujące stałe: define( 'PATH_ROOT', dirname( __FILE__ ) ); define( 'BASE_URL', '/'); define( 'PHP_TAB', "\t"); i jest jeszcze fragment: set_include_path( realpath(PATH_ROOT . '/application/core/') . PATH_SEPARATOR . realpath(PATH_ROOT . '/application/models/') . PATH_SEPARATOR . realpath(PATH_ROOT) . PATH_SEPARATOR . realpath(PATH_ROOT . '/libraries/') . PATH_SEPARATOR . implode(PATH_SEPARATOR, $included_paths) ); Tak przynajmniej wygląda to w aktualnej wersji. Ciężko coś więcej powiedzieć - wawrto napisać w tej sprawie na adres pomoc@shoper.pl Wysyłając dane do FTP pracownik pomocy technicznej mógłby sprawdzić jakie błędy są w pliku. |
|
|
|
|
|
|
|
Tak jest i niestety nie dziala. Napisalem do shoper.pl, zobaczymy co napisza. Sklep akurat jest na troche starszym skrypcie niznajnowsza wersja. A spotkalem sie juz raz z odpowiedzia, ze do starej wersji supportu juz nie prowadza... I ze trzeba uaktualnic...za 600zl...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%)
|
Spróbuj skontaktować się na dane podane przez @shoperpl - jak widać, założyli specjalnie konto aby Ci odpowiedzieć - chwali się.
Co do samego problemu. Uprawienia na plikach są odpowiednie? Bo wydaje mi się, że przeniosłeś pliki na nowy serwer i zapomniałeś o CHMOD. spotkalem sie juz raz z odpowiedzia, ze do starej wersji supportu juz nie prowadza... I ze trzeba uaktualnic...za 600zl... Dlatego wolałem wybrać u nich wersję abonamentową i zapomnieć o problemach z tym związanymi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wcześniej miałem cstore i tak samo mi odpowiedzieli, tylko że musiałem zapłacić jeszcze za 6 miesięcy w tył (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował Rysh 28.09.2015, 21:44:36 |
|
|
|
|
|
|
|
Tak jak mówiłem odpowiedź była prosta i szybka, zapłać, a pomożemy... ale chyba nie w tym rzecz, bo niestety, tak się nie traktuje swoich klientów, dlatego, jeśli ktoś może pomóc - dalej poszukuję rozwiązania dla mojego problemu.
Dzięki |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
1) Przywroc pliki do oryginalej wersji, tam gdzie byly pierwotnie
2) Wlacz wyswietlanie wszystkich bledow. Tu masz napisane jak: Temat: Jak poprawnie zada pytanie 3) Napisz jak DOKLADNIE wywolujesz strone 4) Pokaz jak wyglada plik index.php |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak masz dostęp do logów serwisu zerknij do nich.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ad. 1. Pliki przywrócone tak jak powinny być.
Ad. 2. Włączenie wyświetlania błęów mi raczej nic nie da, skoro strona nie działa? Ad. 3. W jakim sensie jak DOKLADNIE wywoluje strone? No przez przeglądarkę Ad. 4. Cały plik index.php wygląda tak Cytat <?php
/** * Main Bootstrap file * * DO NOT MODIFY THIS FILE! * * author Adrian Slowik * package Shoper */ // manage errors ini_set( 'display_errors', 'on' ); error_reporting( E_ALL ^ (E_NOTICE | E_USER_NOTICE) ); define( 'PATH_ROOT', dirname( __FILE__ ) ); define( 'BASE_URL', '/'); define( 'PHP_TAB', "\t"); $include_paths = explode(PATH_SEPARATOR, get_include_path()); // for those idiots who cannot configure open_basedir properly $open_basedir = ini_get('open_basedir'); if(!empty($open_basedir)){ $open_basedir_paths = explode(PATH_SEPARATOR, $open_basedir); $included_paths = array(); foreach($include_paths as $path){ $path = realpath($path); foreach($open_basedir_paths as $restricted){ if(strpos($path, $restricted) === 0){ $included_paths[] = $path; break; } } } }else{ $included_paths = $include_paths; } set_include_path( realpath(PATH_ROOT . '/application/core/') . PATH_SEPARATOR . realpath(PATH_ROOT . '/application/models/') . PATH_SEPARATOR . realpath(PATH_ROOT) . PATH_SEPARATOR . realpath(PATH_ROOT . '/libraries/') . PATH_SEPARATOR . implode(PATH_SEPARATOR, $included_paths) ); require "InitBoot.php"; ?> |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat Włączenie wyświetlania błęów mi raczej nic nie da, skoro strona nie działa? (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) Dobra, skoro nie chcesz pomocy to nie. Nic na sile. Milej nocki. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie chodzi o to, że nie chcę, tylko w tym temacie, który podałeś, jest opisane wyświetlanie błędów na stronie, a strona mi nie działa, wiec jak dodam do pliku index.php tą zmienną o której tam wspomniano, to i tak ich nie zobaczę?
Chyba, że coś źle rozumuję? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Prosisz o pomoc, dostajesz informacje co masz zrobić, a Ty zamiast to zrobić i tym samym przybliżyć się do rozwiązania problemu olewasz bo twierdzisz że "pewnie i tak nie pomoże"
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolego, przeczytaj post wyżej, może tak jak napisałem wcześniej coś źle rozumię z tamtego tematu, który poprzedni kolega podesłał wcześniej, ale zrobiłem tak jak tam było napisane i nic mi to nie dało, dlatego napisałem i zapytał, czy coś źle z niego rozumie. Pozatym swoim postem nic nie wniosłeś, ani żadnym innym w moim temacie, więc nie wiem, dlaczego się czepiasz, skoro dopiero dołączyłeś do danego wątku?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
[...] ale zrobiłem tak jak tam było napisane i nic mi to nie dało, dlatego napisałem i zapytał, czy coś źle z niego rozumie. [...] Nigdzie nie widzę żebyś napisał że zrobiłeś to co zostało Ci zalecone i nie dało żadnego rezultatu. Mój post wnosi bardzo wiele. M.in. "Zrób to o co Cię proszą" |
|
|
|
|
|
|
|
A więc tak jak mówie, do pliki index.php dodałem te linijki o których wspomniano w tamtym temacie, ale gdzie mam sprawdzić to wyświetlanie błędów?
Bo po dodaniu, nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tym co było przed dodaniem, a tym co jest po... Poniżej umieszczam informację z logów serwera, dodam, że wszystko stoi na home.pl Cytat [03-Oct-2015 16:36:23 UTC] PHP Warning: require_once(/domena.eu/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php) [<a href='function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /application/core/System/Bootstrap.php on line 209
[03-Oct-2015 16:36:23 UTC] PHP Fatal error: require_once() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/domena.eu/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php' (include_path='/libraries:/application/core:/application/models:/:.:/:/usr/local/php/pear5') in /application/core/System/Bootstrap.php on line 209 [03-Oct-2015 16:36:27 UTC] PHP Warning: require_once(/domena.eu/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php) [<a href='function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /application/core/System/Bootstrap.php on line 209 [03-Oct-2015 16:36:27 UTC] PHP Fatal error: require_once() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/domena.eu/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php' (include_path='/libraries:/application/core:/application/models:/:.:/:/usr/local/php/pear5') in /application/core/System/Bootstrap.php on line 209 [03-Oct-2015 16:37:09 UTC] PHP Warning: require_once(/domena.eu/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php) [<a href='function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /application/core/System/Bootstrap.php on line 209 [03-Oct-2015 16:37:09 UTC] PHP Fatal error: require_once() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/domena.eu/libraries/Zend/Loader/Autoloader.php' (include_path='/libraries:/application/core:/application/models:/:.:/:/usr/local/php/pear5') in /application/core/System/Bootstrap.php on line 209 Ten post edytował kona88 3.10.2015, 17:40:48 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
czy to "domena.eu" to sam wstawiłeś czy tak ci wypluło ?
sprawdziłeś czy ten plik libraries/Zend/Loader/Autoloader.php istnieje ? |
|
|
|
|
|
|
|
domena.eu - sam wstawilem
plik istnieje, nazwy folderów i pliku sa takze z wielkiej litery |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 01:11 |