![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z jakich programów korzystacie oryginałów czy piratów? I w jakich proporcjach?
-------------------- "Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i głupota ludzka. Co do tego pierwszego są jeszcze wątpliwości" - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja uzywam glownie oryginalow, a reszta to freewery lub triale.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skąd masz tyle kasy?
-------------------- "Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i głupota ludzka. Co do tego pierwszego są jeszcze wątpliwości" - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na linuxie nie ma tych problemów
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat skąd masz tyle kasy?
Moje oryginalne prgramy to: Windows XP (oem), Office (Word, Excel) pozostale sa w wersji trial, freeware, GNU lub firmowe. Czasami zamist wydawac kase na gry, ktore predzej czy pozniej sie znudza warto wydac na oryginalny system. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem szczerza, że mam same piraty, ale to tylko w domu, w firmie (jeśli uda mi się takową otworzyć) będę miał same oryginały, ale to bardziej z musu niż chęci.
-------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak racja ramze w domu a w firmie to dwie rozne rzeczy i jesli ktos mysli ze zakladajac firme moze sobie na piraty pozwolic to sie grubo myli (ta, znam takich co tak mysleli i sie przejechali) ja w domu mam same piraty bo mnie nie stac a chce sie czegos nauczyc przy wspolpracy np. z Dreamweaverem MX - i kto mi taki fundnie oryginalny
![]() ![]() A w firmie tak to jest wymoog ktory czasem moze zabolec ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Na system kase zbieram (choć na wakacje myśle postawć *BSD - w końcu okienka też można i rodzina powinna sobie dac radę). Z moich narzędzi: Pain Shop Pro i Dreamweaver MX (trial) Pajączek 4.x (licencja).
Zastanawiam się nad zastapieniem DW jakimś innym edytorkiem. Ale jak na razie lepszego WYSIWYG od DW nie widziałem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tiaaa dreamweaver to dobry kombajn do robienia stronek, edytowania kodu - fajnie sie poprostu nawet same ramki robi i layout jest o wiele prosciej zrobic niz stukac sam kod i patrzec jak co wyjdzie - narzedzie godne zaisnienia na HD kazdego kto stronki chce sie nauczyc robic lub robi - np. moj kumpel na w pracy jeszcze wersje 4 i mu styka... i jest heppi i robi dobre stronki
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Wady DW MX:
- rozpieprza wygląd kodu (wcięcia itp.) przy edycji w trybie "Page view". - potrafi zapomniec o domyślnym kodowaniu - słaby edytor CSS (brakuje niektórych atrybutów, trzeba pisac z palca) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak tak to wszystko prawda scanner ale znasz moze cos rownie dobrego jak dw mx ? jesli tak to podaj mi jakis link do opisu programu bo z checia bym zobaczyl cos innego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Szczerze powiedziawszy nie...
Ale za daleko zboczyliśmy z tematu wątku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na szczęście większość programów do www jest za free
![]() ps. nowy pająk ma funkcję formatowania kodu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyznawanie się publicznie na forum że ma się pirackie oprogramowanie to naprawde głupota! Nigy nie wiesz kto oprócz Ciebie takie forum czyta a udowodnienie kto posyłał posta na forum nprawde nie jest niczym nadzwyczajnym.
|
|
|
![]()
|
|
hmm wiec mowisz ze jestes tak dobry ze wynalazl bys moj ip hmm i moglbym miec przez to nieprzyjemnosci hmm - tak racja przez posiadanie piratow mozna miec nieprzyjemnosci ale mnie to jakos nie rusza hmm i skad wiesz ze ja naprawde mieszkam w gdansku?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sie nie bede chwalil co mam czy piraty czy orginale ale za kilkanascie dni przesiadam sie na Open Source bo windowsy sux
![]() -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co do tego ip, to wszystkie ip są rejestrowane, a odpowiednie służby mogą zgłosić się do moderatora i poprosić go (kazać mu) o pokazanie ip np. twojego. Tylko czy to forum rejestruje ip:?:
Cytat Ja sie nie bede chwalil co mam czy piraty czy orginale ale za kilkanascie dni przesiadam sie na Open Source bo windowsy sux To jest postawa godna naśladowania. Tym bardziej, że nie potrafie podać niczego, czego (z tego co robi programista php) nieda się zrobić w unixach a da w windowsie (no może testowanie obiektów COM). Może natomiast znacznie więcej, ponieważ w unixach można testować zdecydowanie więcej serwerów np. bazodanowych lub pocztowych. Poza tym uważam, że unixy są środowiskiem idealnym do nauki programowania (większość ma defaultowo perle pythony javy (javac) kompilatory c, fortran, assembler, a na dodatek jak ktoś chce korzystać z profesjonalnych narzędzi to pragne zaznaczyć, że np. borland ma narzędzia do pisania w javie c/c++ delphi na unixa, których najmniejsze wersje udostępnia za darmo).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hmm wiec mowisz ze jestes tak dobry ze wynalazl bys moj ip
62.233.233.38 - gdzieś w sieci profuturo problem polega na tym ze tego tsyk nie zrobileś. Pozdrawiam Kris |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
62.233.233.38 - Warszawa, Polska (52.25, 21.00)
-------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
ehheh no faktycznie panowie przyznaje sie ze nie zrobilem zadnego cyk..... ale mi tera glupio
![]() zalamilem na calego ![]() a swoja droga to jak znalazles moj ipek ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:15 |