![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki skrypt:
oraz wysyłąnie na maila:
i potrzebję, aby wylosowane zdjęcie , lub ID tego zdjęcia zostało wysłane mi na maila |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Musisz połączyć oba skrypty w całość, po czym po wylosowaniu fotki od razu wysyłać maila z odpowiednią treścią. Funkcji mail używa się w następujący sposób (w najprostszej 'wersji'): Co za tym idzie, po wylosowaniu fotki i umieszczeniu jej nazwy w zmiennej $tmp['randed_img']['name_file'] wystarczy wysłać tą zmienną na wybrany email. Dzięki temu za każdym razem gdy fotka się wylosuje, będziesz otrzymywać maila z jej nazwą. Treść maila można później dowolnie rozszerzyć o id czy inne informacje.
Jeszcze ważna informacja na koniec - aby używać funkcji mail potrzebny Ci będzie odpowiednio do tego skonfigurowany serwer. Powodzenia! Ten post edytował shx420 25.07.2015, 00:10:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak próbowałem zrobić, ale niestety coś mi nieszło. Dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) DZiała!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:27 |