![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam
Sprawdza sie super, ale dziś wyszło że nie działa na jednym telefonie konkretnie Samsungu Galaxy Alpha z androidem 4.4.4 w domyślej androidowej przegladarce. wyrzuca :
Jest na to jakiś sposób? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu zamiast tego nie użyjesz media_query w css?
na 4.4 to już jest chrome na androidach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czemu zamiast tego nie użyjesz media_query w css? na 4.4 to już jest chrome na androidach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) eee.... bo sie nie da sprawdzic w media jakie jest urzadzenie? jest pierdyliard powodow dla ktorych ten sposob jest dobry. tez sie spotkalem ostatnio z przypadkiem ze samsung cos wysypal i jedyne rozwiazanie jakie znalazlem to obliczanie pixel ratio - na tej podstawie mniej wiecej mozna okreslic czy to nowszy telefon. niestety nie mam tego pod reka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok czyli zaraz naucze sie czegoś nowego.
Używam media_query ale wykrycia szerokości ekranu. A ja nie chce zmieniać tego parametru w zależnosci od szerokości ekranu tylko wykryć czy urządzenie jest dotykowe. To też mogę w media_query zrobić? Czy może uzyć Modernizr ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale poco komu sprawdzać jaki to model, przecież układ układasz według rozdzielczości a nie modelu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a ratio w css ustalasz przecież (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
A to próbuj z Modernizr (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Modernizr załatwił sprawę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 04:46 |