![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ma cos takiego ORów było 20+ bo tyle jest kolumn w tabeli
W wyniku dostaje 4 kolumny Jak zrobić zeby wskazac sobie w ktorej kolumnie dopasowalo pattern a pozostale komorki zeby byly np puste? Najlepiej jak cała kolumna bylaby pusta to tez ja pominac w wyniku ![]() Czy to jest do zrobienia w SQL? jakiś warunek po SELECT Nie mam TSQL nie wiem co to. Niechcialbym robic oddzielnych zapytań dla każdej kolumny. 2 pytanie jaka jest konstrukcja zeby wymienic te kolumny po przecinku a nie sie tak powtarzac ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Microsoft SQL Server Managment Studio krzyknął: Msg 156, Level 15, State 1, Line 2 Incorrect syntax near the keyword 'LIKE'. Troche pokombinował i nadal idento.
Czy to jest kwestia jakiejś konfiguracji środowiska? "Rodzaju" DB? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dokładnie o to chodziło ale to zapytanie zwróci Ci nazwę kolumny w której znalazł się szukany tekst:
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Dokładnie tak, dogrzebałem sie do tych ifów ale niezakumałem jakby tego użyć, dzieki!
pawwin dlaczego jak wywale 2 czesc tj.
zwraca mi taki sam wynik, potrzebne to to? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to tylko warunek zwracający jedynie wiersze, w których wystąpiło dopasowanie, w przypadku braku tego fragmentu możesz dostać w odpowiedzi nullowe rekordy
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzieki, załapałem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:10 |