![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
CODE Return to index page General Error SQL ERROR [ mysqli ] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2 "No such file or directory") [2002] An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Czesc od zluzszego czasu na moim "testowym" forum mam cos takiego, wczesniej od miesiecy bylo spamowane tematami i uzytkownikami przez rusów Zastanawiam sie czy moze to byc wina serwera -hostinger free czy raczej ktos zchackował Baza SQL istnieje i ma rozmiar ok PHPBB3+ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
A masz możliwość połączyć się z bazą?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak przez PHPmyAdmin można o to chodziło?
Sprawdzić jeszcze czy połączy przez skrypt? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie ma potrzeby, phpmyadmin jest klientem webowym, więc skoro się łączy, to forum też powinno. Być może łączysz się przez zły port? Zobacz na jakim działa serwer mysql i czy jest to ten sam poprzez który próbuje się połączyć forum.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 4 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
dobrze jest porównać czy forum na serwerze
nie ma jakichś podmienionych plików. chociaż akurat na hostingerze konto free chodziło kulawo . |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
jak mogę coś poradzić zmień te serwer na coś innego. Btw od czego jest support (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
b4rt3kk
Nie moge nigdzie znaleźć tych info odnośnie portu (Ctrl+F: "Port") jak to sprawdzić? pasman tutaj to ja nic nie podejrze: /var/lib/mysql/mysql.sock com nie ma chyba lepszego darmowego serwera, nie zalezy mi na tym forum dlatego nie pofatygowałem sie do supportu zwłaszcza ze podejrzewałem ze ktoś mi zdjął to forum. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
jest masa darmowych serwerów. Używałem go kiedyś do testów i serwer padł mi po paru godzinach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jak chcesz z Polski to np http://onuse.pl/ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 4 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak chcesz z Polski to np http://onuse.pl/ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) aktualnie nie rejestruje kont |
|
|
|
|
|
|
|
fakt, to nie polski np https://byethost.com (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował com 29.03.2015, 13:12:54 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 16:45 |