![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Potrzebuję na stronie dodać automatyczne opłaty za pomocą PayPala. Problem jest taki. Co miesiąc wystawiane są faktury za usługi wykonywane za pomocą serwisu online, W chwili obecnej ludzie płacą za pomocą PayPala klikając przycisk 'zapłać' na stronie. Problem jest taki, że kwoty są stosunkowo niewielkie i otrzymujemy wiele zapytań od użytkowników (zwłaszcza ze stanów) o możliwość automatycznego obciążania ich kart kredytowych. Wiem, że istnieje taka możliwość ale niestety nie potrafię tego rozgryźć. W necie znalazłem informację, że w panelu powinienem mieć możliwość wybrania 'Automatic billing' w kreatorze przycisków. Niestety nie widzę takiej opcji. Czy ktoś z szanownego grona bawił się może z tym i może podpowiedzieć jak to rozwiązać? Dodam jeszcze tylko, że kwoty nie są takie same co miesiąc więc nie można użyć przycisku 'Subskrybcji'. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nigdy czegoś takiego nie robiłem ale możesz zablokowaną taką opcję,
proponowałbym wysłać pytanie do ich pomocy technicznej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yep, czytałem to. Niestety w kreatorze przycisków nie mam opcji Autamatic Billing. Używałeś może tego Pyton_000?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja niestety nie ale jak znajdę chwilę to się porozglądam.
Jak nie masz jeszcze konta na http://developer.paypal.com to załóż (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
A no mam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tylko nie wiem czy ja jestem trochę ograniczony czy inni też mają problem z ogarnięciem tej dokumentacji PP (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) i znalezieniem odpowiednich rzeczy.
|
|
|
![]()
|
|
Dokumentacja PP jest po to żeby zniechęcić developerów niższego szczebla, a obsługiwać tylko takie ryby które przyniosą zyski
|
|
|
![]()
|
|
Haha, genialna i jakże trafna odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 5 Dołączył: 31.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejki, nie wiem czy ciebie to jeszcze interesuje ale produkt o który pytasz to Reference Transactions. Trzeba mieć tą opcje włączona na koncie PayPal i przejść weryfikacje konta -> czytaj zgłosić się do Paypala i powiedzieć że potrzebujesz Reference Transactions.
https://developer.paypal.com/docs/classic/e...CReferenceTxns/ co prawda kupujący będą zmuszenie do posiadania konta Paypal, opcja bez konta Paypal jest dla Ciebie nie możliwa, no chyba że masz konto UK albo US. Pozdrawiam, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:53 |