![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem, przejdę odrazu do setna sprawy:
Wydaje mi się że wszystko jest ok. Ale przeglądarka generuje błąd.
Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z góry dziękuję Ten post edytował saperdak 7.03.2015, 20:18:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Już pisałem, że masz używać odpowiedniego bb-code dla kodu. Zmień też tytuł wątku...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 4 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że wszystko jest ok. Ale przeglądarka generuje błąd. CODE Fatal error: Cannot use isset() on the result of an expression (you can use "null !== expression" instead) in D:\BazaDanych\htdocs\android\insertuser.php on line 57 Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z góry dziękuję a co tu jest dla ciebie niejasne ? masz podane co jest złe i jak masz to poprawić ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pasman. Wiem gdzie jest błąd. Ale nie wiem jak go naprawić. Jak te isset opisać poprawnie
Dopiero zaczynam z php Ten post edytował saperdak 7.03.2015, 20:21:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 4 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pasman. Wiem gdzie jest błąd. Ale nie wiem jak go naprawić. Jak te isset opisać poprawnie Dopiero zaczynam z php jeśli chcesz sprawdzić czy $_POST coś zawiera to spróbuj: Ten post edytował pasman 7.03.2015, 20:49:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
isset($var1 || $var2)
isset($var1, $var2) Widzisz różnice? W empty to nie działa, każda wartość musi być oddzielnie. @pasman jedna z głupszych porad. Równie dobrze można zastosować if(!empty($_POST)) co ihmo i tak jest bez sensu przynajmniej w tym wypadku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej to przelecieć pętlą i sprawdzić czy któraś wartość nie jest pusta i czy istnieje?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze tego typu formularz trzeba porządnie zwalidować, a nie sprawdzić tylko czy pola są utworzone.
Numer lekcji - domyślam się, że to np. liczba naturalna (bez zera w zależności od szkoły). Data - każdy będzie dodawał swój format i się będzie wysypywać, walidacja powinna być nawet jeżeli korzysta się z datapickera. Nauczyciel i zastępstwo - to powinno być wg mnie w ogóle w postaci list wyboru. Każde pole walidować osobno, nie wszystko na raz aby móc wyświetlić konkretne błędy typu "Brak pola X", a nie "Masz gdzieś brak, ale sam szukaj gdzie". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:14 |