![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie, które dla wielu może okazać się idiotyczne. Co zrobić żeby w adresie url pojawiły się dane metody GET? Żeby adres strony wyglądał mniej więcej tak: www.adrestrony.pl/index.php?login=login123&haslo=haslo123 Próbuje cały czas metodą jQuery $.get i $.ajax ( type: "GET", ... ), lecz ciągle nie pojawia się nic w adresie strony. Czy może to spowodowane jest tym, że wszystko znajduje się na serwerze localhost, bezpośrednio na kompie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Rozumiem, ale w czym mi ta strona ma pomóc?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Twoim problemie. Powinieneś skorzystać z HTML5 History API i obsłużyć zdarzenia popstate, pushstate.
Samo wywołanie Ajax nie zmieni adresu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tylko, że w History API się tworzy fikcyjne adresy do których nie da się wejść po linku, a mi chodzi o takie adresy url, w których dopisane są takie dane jak np "...?lgoin=lgoin&haslo=haslo", chodzi o to, żeby tą stronę dało się komuś wysłać i ta osoba mogła sobie po linku wejść w konkretne miejsce np artykuł.
Moja aplikacja będzie tworzyć podstrony dynamicznie dlatego, ważne jest aby te dane znajdowały się właśnie w adresie. Problem rozwiązał się sam już. Już wiem co robiłem źle. Dzięki, że się zainteresowałeś moim tematem ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Tylko, że w History API się tworzy fikcyjne adresy do których nie da się wejść po linku Jeśli stworzysz fikcyjny, to się nie da wejść, jeśli stworzysz prawdziwy, to będzie działał. Analogicznie do utworzenia "twardego" URL. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy wysyłasz formularz metodą GET, użyj tagów <input type="hidden" name="nazwa" value="wartość" />, aby ustawić dodatkowe parametry.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:20 |