![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam CRUD i gdy edytuje produkt to ścieżkę do zdjęcia produktu znajduje się w input Text. Chciałem dopisać dodatkowe pole input file gdyby wstąpiła potrzeba zmiany zdjęcia. Ale zapis cały do bazy odbywa się poprzez
więc zapis jest automatyczny. Chcę dodać input file który w razie czego wyślę plik ale jeżeli w input jest pusty to żeby skrypt nie czyści danego pola w bazie. Jak rozbudować zapis produktów na poszczególne elementy ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko definiujesz sobie przed tym presists -,- i formie.
Poczytaj o doctrine STOF uploadfile. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak czytałem o tym, ale powiem szczerze nadal mam problem. Bo w opisie jest napisane dokładnie to co createFormBuilder mi generuje.. Nie wiem jak tego użyć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim nie korzystaj z dokumentacji w symfony odnośnie uploadu. tylko poszukaj rozwiązań na stackoverflow.
Controller robisz:
Musisz sam do tego dojść ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
W metodzie uploadPath przenoszę plik do odpowiedniego katalogu, a w metodzie getRelativePath zapisuje dane do bazy tak ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie. Przeczytaj te nazwy metod i zgadnij co oznaczają
![]() Tutaj masz mój problem z przed jakiegoś czasu, na dzisiaj rozwiązany. http://stackoverflow.com/questions/2877422...ld-not-be-found Problemem były annotacje @assert - na file mimetype i size mają bugga i wymagają uploadu na nowo - tym się nie przejmuj ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Ja próbowałem zrobić coś w ten deseń ale nie zapisuje mi do bazy pliku ani go nie wysyła
http://wklej.org/id/1660544/ |
|
|
![]()
|
|
Ja próbowałem zrobić coś w ten deseń ale nie zapisuje mi do bazy pliku ani go nie wysyła http://wklej.org/id/1660544/ a robisz w kontrollerze COŚ aby ten plik zapisać? Samo doctrine go nie zapisuje...
To ci powinno wystarczyć ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Tak tylko Ty cały czas opierasz upload o dodatkowy bundle a ja bym chciał wykorzystać samo doctrine.
|
|
|
![]()
|
|
https://packagist.org/packages/gedmo/doctrine-extensions
Prędzej czy później zaczniej z tego korzystać. Gwarantuje Ci. Lepiej prędzej ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz dobrze opisane jak to zrobić bez korzystania z dodatkowych bundli.
Według kodu z powyższego odnośnika, jeśli nie prześlesz pliku to pole z jego ścieżką nie będzie wyzerowane. |
|
|
![]()
|
|
Tutaj masz dobrze opisane jak to zrobić bez korzystania z dodatkowych bundli. Według kodu z powyższego odnośnika, jeśli nie prześlesz pliku to pole z jego ścieżką nie będzie wyzerowane. To działa BARDZO źle. Dokumentacja symfony o upload plików jest strasznie słabo napisana i często występują z tym problemy. Oczywiście sam z tego korzystałem na początku, jednak jak już ogarnąłem gedmo to nic tego nie zastąpi, do prostych czynności ofc. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Problem polega na tym, że zwykły upload mi działał
![]() Tutaj masz dobrze opisane jak to zrobić bez korzystania z dodatkowych bundli. Według kodu z powyższego odnośnika, jeśli nie prześlesz pliku to pole z jego ścieżką nie będzie wyzerowane. Widziałem to rozwiązanie ale to nie chodzi o sam upload.. Problem polega przy edycji.. Jak symfony automatycznie generuje formularz, bo ja wolałbym żeby nazwę pakował do inputa zwykłego a poniżej input#file i wtedy z input#file wgrywa się nowy plik albo zostaje stary. |
|
|
![]()
|
|
No to stof i odpowiednie extension do tego napisane i się da. Ewentualnie na łatwizne i javascriptem
![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:11 |