![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam pytanie co do komponentu: https://github.com/kthornbloom/Smoothslides...aster/README.md Wywołuję go w taki sposób:
Chciałbym dać 2 parametry do efektów: effect dać tylko 2 efekty: zoomIn oraz zoomOut. W jaki sposób mogę to zrobić (jak to zapisać)? Bardzo proszę o pomoc, Northwest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta biblioteka nie pozwala na wybór większej liczby efektów. Poczytałem sobie jednak kod i ona robi coś takiego:
Możesz pokombinować i wstawić do pola effect dowolny kod. Jak zrobisz na przykład tak:
Wywołają się oba efekty. Niestety to nie da najprawdopodobniej oczekiwanego efektu, bo wywołają się naraz. Daj znać co się stało. Ten post edytował SmokAnalog 1.03.2015, 23:31:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź.
niestety przy końcu animacji "rwie" obrazek (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Masz może jakiś pomysł jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
chciałbym żeby najpierw stronę przybliżyło, a potem przy kolejnym slajdzie oddaliło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
to fajnie chodzi przy opcji random - tylko jak ograniczę ilość efektów do tych 2 które mi się podobają to nie chce działać (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem. Strzelam, że coś w stym stylu mogłoby pomóc:
EDIT: Źle, spróbuj tak:
Ten post edytował SmokAnalog 2.03.2015, 00:17:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerabiam dokładnie ten temat i w sumie chodzi mi o to samo, tzn chce ustawić efekty w danej kolejności. Ale...
sam kod posiada niby możliwość order: normal lub random oraz effect: Problem w tym że jak wybiore order: = normal to i tak muszę wybrać albo tylko jedną funkcje w effect: albo dać random... co automatycznie i tak losowo wybiera mi efekty, więc order: tutaj na nic sie nie zdaje...
Pozostaje w takim razie przerobić funkcje tak aby pod przykrywką "random" nie wybierało z tablicy kilku efektów i je randomowało.. tylko po kolei je pokazywało. No ale z tym właśnie nie mogę sobie już poradzić (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Może ktoś pomóc jak wywalić tego Math.random żeby pokazywał w kolejności najpierw zoomOut następnie zoomIn Ten post edytował M@X 30.04.2015, 22:29:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 19:29 |