![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Panowie poniższy kod wyświetla posty z kategorii "test"
Chciałbym ograniczyć ilość wyświetlanych wyników do 1 gdyż jak mam więcej postów to one się wszystkie pokazują na stronie. Nakieruje mnie ktoś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Z racji, ze nie uraczyles nas kodem klasy Blog, to masz takie rozwiązanie:
|
|
|
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Super. Dziękuję.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super. Dziękuję. Powinno się ograniczyć liczbę wyników zapytania, a nie przerywać pętlę. Nie mówię tu do nospora, bo on sobie ewidentnie jaja robi, ale do Ciebie autorze wątku. Jak będziesz miał tych postów znaczną ilość to odczujesz co to znaczy pobierać tyle wpisów z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Cytat bo on sobie ewidentnie jaja robi, Nie robie sobie jaj. Napisalem wyraźnie, że na podstaswie udzielonych informacji mogę udzielić tylko i wyłącznie odpowiedzi jaką udzieliłem. Jakby autora interesowała wydajnosc to by sie dopytal, ale widac nie interesuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie robie sobie jaj. Napisalem wyraźnie, że na podstaswie udzielonych informacji mogę udzielić tylko i wyłącznie odpowiedzi jaką udzieliłem. Jakby autora interesowała wydajnosc to by sie dopytal, ale widac nie interesuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja tam się uśmiałem, jak zobaczyłem, że autor wątku przyjął takie rozwiązanie za wystarczające. W każdym razie działa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ja tam się uśmiałem, Bo rolą moderatora jest uczyć i bawić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po kiego grzyba w funkcji zmienna $pp której i tak nie używa? (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie to wersja rozwojowa, ale powinen przyjąć parametr domyślny (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) co do autora nie ten fragment kodu pokazałeś
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 03:30 |