![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sobote zacząłem pisać własny bbcode dla symfony. Projekt będzie na licencji MIT.
Cechy gotowe: - bold - italic - underline - color Cechy przewidywane: - url - youtube (video) - img (z możliwością ustawiania wymiarów, miniaturki itp.) - code (coś podobnego jak jest tutaj, js, php, html/css z odpowiednim kolorowaniem - na razie to tylko pomysł, nie wiem czy go wprowadze) Pomysły: 1. może coś do obsługi bootstrap (możliwość wyłączenia/włączenia w app/config/config.yml), typu: - [modal=...]coś tam[/modal] i otwieranie jakiegoś standardowego modalu - assety mogą instalować się nie zależnie od projektu, tak jak z innymi bundlami dostępnymi w necie - kilka innych mniejszych "ideas" W kodzie nie jestem pros. Programuje od kwiernia (?) zeszłego roku, od ponad 3 miesięcy na etacie w symfony. Gdy pisałem własne forum to miałem problem właśnie z bbcode. W końcu wykorzystałem i przerobiłem parser Wookie'go z forum.php.pl. Link do github: https://github.com/Fortidude/bbcode/tree/feature/basic Jakieś sugestie / pomysły? Całość docelowo będzie jako standard dla mojego forum. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o, a to ciekawe
![]() ![]() edit: faktycznie, miałeś racje ![]() Ten post edytował Forti 10.02.2015, 20:44:21 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest w tym trochę błąd logiczny, ponieważ w pętli, w której sprawdzasz czy tag istnieje, nadpisujesz zmienną $result. O ile otwierający tag jak będzie istniał, to będzie $result zwracać false, o tyle jak będzie tag zamykający istnieć, to zwróci true. A zwróci dlatego że ów zmienna zostanie nadpisana. Powinieneś sprawdzać czy zarówno jeden jak i drugi tag istnieje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- A po co konstruktor w TagInterface ?
- No i TagB co to za nazwa TagBold albo lepiej BoldTag - ustawiasz zmienna private $parsed = false (boolean) ale potem zmieniasz ja na stringa przypisujac zmieniony tag ogólnie kodzik 2/10 fajnie ze testy napisales ale brakuje im troche -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Cytat - A po co konstruktor w TagInterface ? w późniejszym etapie będę przekazywać tam odpowiednie ustawienia z app/config/config.yml symfony. Na razie ustawiam je na sztywno, "aby działało". Będzie można nadpisać widoki, np. zamiast '<a href="', dać '<a class="..." href="'. Cytat - No i TagB co to za nazwa TagBold albo lepiej BoldTag To całkowicie jest to przerobienia. i fakt, taka nazwa klasy była by czytelniejsza. Cytat - ustawiasz zmienna private $parsed = false (boolean) ale potem zmieniasz ja na stringa przypisujac zmieniony tag Faktycznie może być to bezsensu. Taki nawyk mam, że jak tworze zmienna / stałą to ustawiam null lub false. Null lepiej by pasowało może. Jest troche błędów logicznych i projektowych, ale po to robie to, aby się cały czas rozwijać. Dzięki za spostrzeżenia. Po sporym refactoringu (już mam znacznik url itp.) zrobie testy wydajnościowe. Cytat fajnie ze testy napisales ale brakuje im troche testy są źle ułożone. Najpierw pisałem je, potem kod, jednak i tak troche źle do tego się zabrałem. Za dużo testów, za mało przypadków - powtarzają się zupełnie bezsensu moim zdaniem. Dzięki za opinie ![]() Troche czasu tu nie pisałem ![]() https://github.com/Fortidude/bbcode/tree/de...le/BbcodeBundle Obecnie pracuję nad youtube. Ten post edytował Forti 11.02.2015, 10:50:24 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2015 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pytanie tylko czemu "wymyslasz kolo na nowo"?
![]() pracuj nad czyms oryginalniejszym ![]() beda bic Twoja o glowe ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiele bardziej merytorycznych odpowiedzi niż Twoja również a się wypowiadasz.
Paczki tworzy się po to że ich się potrzebuje. A to że ktoś może chcieć coś prostego to tylko plus. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem po co nazywasz wszystko *Tag.php
TagUrl.php AbstractTag.php Przeczytaj sobie te nazwy na glos i zobaczysz jak bardzo są zle, powinno być Tag (abstrakcja) i Url, Youtube fakt iż jest to w namespace Tags bedzie świadczyło co to robi i do czego jest. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Nie bardzo rozumiem po co nazywasz wszystko *Tag.php TagUrl.php AbstractTag.php Przeczytaj sobie te nazwy na glos i zobaczysz jak bardzo są zle, powinno być Tag (abstrakcja) i Url, Youtube fakt iż jest to w namespace Tags bedzie świadczyło co to robi i do czego jest. To tam jest szczegół ![]() Cytat pytanie tylko czemu "wymyslasz kolo na nowo"? smile.gif jesli chcesz cwiczyc sie w kodowaniu pracuj nad czyms oryginalniejszym smile.gif jest chyba z 10 implementacji bbcode, ktore na pewno beda bic Twoja o glowe smile.gif Pokaż mi sprawny bundle dla symfony 2.6-2.7, prosty i łątwy w implementacji oraz użytkowaniu. Dziękuje. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2015 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
jaki framework... takie paczki do niego... ![]() Z twojej wypowiedzi wnioskuje że uważasz symfony za trudny framework, czy martwy że nie ma żadnego parsera? Przykre ![]() Symfony jest prostym frameworkiem tylko trzeba poświęcić mu troche czasu. Jak na wszystko w tej branży. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:30 |