![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da sie połączyć te 2 kody czyli zeby pobierał 3 kursy ze strony nbp i wklejał je do pliku bo uzywałem tego skryptu ale nie wyswietla nawet a jako zmienna nie działa. Jakies pomoce ?
Ps. uzyłem juz opcji "szukaj"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję skorzystać z tego linku:
http://www.nbp.pl/kursy/xml/a021z150202.xml Łatwiej sobie przetworzyć xml, niż tak jak teraz to robisz poprzez preg_match. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@b4rt3kk czy Ty myślisz że Autor sam to pisał? Jak nie wie co do czego w tym to nie licz że zrobi sobie parsowanie XML'a (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) i moje pytanie czy da sie skrocic czy wszystkie tutaj rzeczy sa dobrze ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jednym pliku masz ten cały kod? Jeśli tak to odradzam, dla zachowania porządku nie powinieneś umieszczać klas z funkcjami i samym wywołaniem.
Jak już zdecydowałeś się opakować wszystko w try...catch to pozostań konsekwentny i nie rób echo dla błędu, tylko wyrzuć nowy wyjątek, który przechwycisz w bloku i wyświetlisz. Mechanizm cache jest zupełnie do niczego. Pobierasz też np. kilka razy zawartość url - marnotrastwo czasu i zasobów. Generalnie kod jest mało czytelny i wymagałby nieco optymalizacji i uproszenia. Jeszcze jedna uwaga:
Będziesz wiedział jaki błąd spowodował wyrzucenie wyjątku, skoro nawet nie wyświetlasz jego treści? Ten post edytował b4rt3kk 3.02.2015, 12:07:49 |
|
|
![]()
|
|
No własnie musze go uprościc i zostawić tylko zapis waluty do pliku a co do tego echo co podałeś to ni jest ono potrzebne.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ten moj działa tylko wydaje mi sie, ze sa funkcje ktore sa nie potrzebne i naewt o polowe dalo by sie to skrocic ale nie wiem jak ;/
Powie ktoś jak moge skrocic ten kod? tak aby zostały tylko funkcje: Tworzenie pliku z data i zapis walut do tego pliku ze strony nbp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:25 |