![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2014 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję okno dialog, mniej więcej jak tutaj:
http://jqueryui.com/dialog/ Dostosowałam to troszkę do moich potrzeb, u mnie javascript wygląda tak:
Ale mam taki problem, że po zmniejszaniu okna, ten "dialog" nie przesuwa się (czyli gdy zmniejszy się okno, to go trochę zakrywa). Znalazłam tutaj rozwiązanie tego problemu: http://stackoverflow.com/questions/3060146...esizing-browser Podobno trzeba dodać coś takiego:
Jako że jestem zielona - nie potrafię tego połączyć z moim skryptem... Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 807 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiesz jak dodać te 3 linijki do kodu? Po prostu dodać gdzieś poza obsługą domready.
Dobre rozwiązanie dobrałaś do wersji jQuery? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2014 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam jquery-1.11.2. Próbowałam obie opcje. Powinnam ściągnąć nowsze jquery?
Trueblue, teraz jeszcze raz przeczytałam Twój post - może już powiedziałeś, co ma mi pomóc. Co to znaczy "dodać gdzieś poza obsługą domready"? Ten post edytował muumiin 2.02.2015, 21:03:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $(function() {
$( "#dialog" ).dialog({ dialogClass: "myClass", resizable: false, position:{my: "center", at: "center", of: window} }); }); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 807 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam jquery-1.11.2. Próbowałam obie opcje. Powinnam ściągnąć nowsze jquery? Trueblue, teraz jeszcze raz przeczytałam Twój post - może już powiedziałeś, co ma mi pomóc. Co to znaczy "dodać gdzieś poza obsługą domready"? Najprościej, przed zamknięciem </script> Próbowałaś obydwie metody z linku, z overflowstack? Kod $(function() { $( "#dialog" ).dialog({ dialogClass: "myClass", resizable: false, position:{my: "center", at: "center", of: window} }); }); sazian, nie, bo nie chodzi o skalowanie okna modal, ale o skalowanie okna przeglądarki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:10 |