![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę prosić o pomoc w rozgryzieniu mojego problemu. Mam formularz który tworzy się w pętli, a skrypt w javascript sprawdza poprawność pola. Nie wiem jak w javiascript odwołać się do tak powstałych pól formularza. Próbowałem wstawić pętle z i odwołać się do tablicy, ale nie przyniosło to efektu. Dziękuje.
Ten post edytował mowmiheniek 24.01.2015, 01:15:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz tak:
echo '<input type="text" id="Liczba[$i]" name="Liczba[$i]" value="" onchange="myFunction()" /><br>'; <script type="text/javascript"> function myFunction(){ tutaj co chcesz zeby sie działo po wywołaniu zdarzenia onchange dla name="Liczba[$i]" } </script> Mam nadzieje, że pomoże (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zmianie kodu, po wpisaniu liczb w formę uznaje pola za fałszywe. Nie rozumiem dlaczego się tak dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to raczej nie zadziala wzor.test(dana);
pewnie chodzi Ci o dana.match(wzor); po drugie przy pobieraniu wartości też masz błąd jeżeli korzystasz z jquery to w ten sposób: $(this).val() jezeli chcesz zwykłym js to musisz wziasc element po nazwie bo id masz wszystkie takie same co tez nie jest zbyt poprawne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
wzor.test(dana) działa gdy pole formularza nie jest puszczone w pętli.
chciałbym zwykłym js to rozwiązać. czytam podobne przykłady i próbuje się dobrać do pól formularza ale mi nie wychodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 17 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwróć uwage że ten skrypt wprawdzie wypluje błąd gdy wpiszesz np asdasdsa ale gdy wpiszesz 1weqweq to juz błędu nie bedzie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Już poprawione: /^[-]?[0-9]+(\.[0-9]+)?$/g
Dziękuję bardzo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:27 |