![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
jak w .htaccess ukryć / usunąć z adresu "web", mam coś takiego: http://subdomena.domena.pl/web/kontakt http://subdomena.domena.pl/web/news itd... .htaccess:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest na serwerze tak?
Masz folder public_html (nie pamietam dokladnie nazwy). Całą aplikacje powinieneś umieścić w folderze, w którum znajduje się ów public_html, a nie konkretnie w nim. np: domain - public_html - logs czy tam inne foldery. Ty wrzuciłeś symfony do public_html, a powinieneś do domain. Rozumiesz? Następnie folder public_html usuwasz, a folder web (tak, ten właśnie tworzony przez symfony) zmieniasz nazwę na public_html. Łopatologicznie, nie wiem jak inaczej ;] Ten post edytował Forti 29.12.2014, 10:34:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to załatwił virtualhostem, jako documentroot dla domeny ustawiasz sciezke do symfony web/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można... Przed /app dodaj po prostu /web
Ten post edytował Forti 29.12.2014, 11:08:15 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To zrób tak jak Ci napisałem prędzej. To nie jest żadna zła praktyka czy coś w tym stylu.
btw, virtual hosty prawdopodobnie możesz określić w panelu użytkownika / administratora twojego hostingu. Tam gdzie tworzysz bazy danych itp. Przynajmniej ja na hostingu za 9zł mogę tą lokalizacje zmienić (czytaj do public_html dodać np. /web/). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 35 Dołączył: 29.12.2014 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zrób tak jak Ci napisałem prędzej. To nie jest żadna zła praktyka czy coś w tym stylu. btw, virtual hosty prawdopodobnie możesz określić w panelu użytkownika / administratora twojego hostingu. Tam gdzie tworzysz bazy danych itp. Przynajmniej ja na hostingu za 9zł mogę tą lokalizacje zmienić (czytaj do public_html dodać np. /web/). Przy płatnych powinna być taka możliwość. Niestety większość darmowych hostingów ma takie opcje poblokowane a w panelu nie wiele można zmienić |
|
|
![]()
|
|
Jak ma darmowy hosting to nie powinien narzekać tylko kopiować całość wg. opisu z mojego pierwszego postu. Proste.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:16 |