![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy moglby mi ktos pomoc rozwiązac ponieższe zadania, głównie zależy mi na zad 1?
SQL – Zadania Tabele w bazie danych: groups [id, school_id, user_id, educationlevel_id, name, type_symbol, create_date] group_student: [id, group_id, name, surname, sex, v_order, create_date] schools: [id, education_level_id, province_id, city_id, name, street, postcode, crm_id] users: [ id, username, password, salt, last_login, create_date, name, surname, visits_count, street, city, post, zip, tel] users_schools: [user_id, school_id] Zadanie 1. Napisać zapytanie SQL zwracające następujące informacje: a) Listę wszystkich grup ? ![]() select name from schools? c) Imiona i Nazwiska wszystkich użytkowników i studentów: select name, surname from users inner join group_student on group_student.name=users.name? d) Listę wszystkich studentek: imię, nazwisko, w kolejności majejącej wg. nazwiska: select name, surname from group_student where sex=female? e) Listę grup: nazwa wraz z ilością studentów w danej grupie. ? Zadanie 2. Jaka jest różnica pomiędzy kluczem głównym a unikalnym Zadanie 3. Czym sie rozni LEFT JOIN od INNER JOIN Zadanie 4. Czym sie rozni JOIN od INNER JOIN Zadanie 5. Czym sie rozni WHERE od HAVING |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie pomagamy w rozwiązywaniu zadań. Trzeba się uczyć.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:48 |