![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę przesłać zmienną z JS do php. Skrypt i kod php znajdują się w tym samym pliku. Robię tak: var $current_page = page_num; $.ajax({ type: 'POST', url: 'articles_list.php', data: { x : $current_page } }); Firebug pokazuje mi w konsoli, że zmienna została wysłana: Parametry: x 3 Źródło: x=3 I to jest ok, bo kliknąłem stronę numer 3. Ale kiedy robię: $page_num = $_POST["x"]; echo $page_num; Nic się nie dzieje. Co jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co to znaczy ze nic sie nie dzieje? Sugerujesz, ze w odpowiedzi AJAX w konsoli firebug nie widzisz 3?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W konsoli widzę, nie widzę na stronie.
Tak jakby zmienna była, ale nie mogę jej wyświetlić za pomocą: $page_num = $_POST["x"]; echo $page_num; |
|
|
![]()
|
|
No kurcze, samo na stronie w magiczny sposob ci sie nie wyswietli. Skoro to leci AJAX, to by odpowiedź ajaxa wyswietlila sie na stronie, to masz to obsluzyc
|
|
|
![]()
|
|
Jak?
Myślałem, że mogę to pobrać za pomocą $_POST. |
|
|
![]()
|
|
No bo tak, w php pobierasz to z POST. Ale jak chcesz na stronie sobie to wyswietlic po odpowiedzi AJAX, to w js przy AJAX masz to obsluzyc. Bo niby skad przegladarka ma wiedziec gdzie te odpowiedź AJAX ma wyswietlic? Przegladarka w myslach ci nie czyta.
|
|
|
![]()
|
|
Myślałem, że wystarczy echo..
Jak to zrobić? success: function(data) { return data; } ? |
|
|
![]()
|
|
Kod success: function(data)
{ //NIE RETURN BO RETURN ZWRACA DANE Z FUNKCJI I NIC WIECEJ //NP ALERT alert(data); //A JAK CHCESZ WPISAC W JAKIEGOS DIVa TO MASZ SIE DO NIEGO DOBRAC I WSTAWIC TO CO CHCESZ } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:38 |