![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem otóż nie działa mi font w przeglądarce Chrome ale już w innych [ opera , IE ] działa format to woff
Kod raczej nie będzie potrzebny Kod @font-face {
font-family: 'Blocked'; /*a name to be used later*/ src: url('fonts_blocked.woff'); } .server_name p { font-family: Blocked; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa, ponieważ przeglądarki interpretują różne typy plików:
Internet Explorer: EOT Safari (3.2+): TTF / OTF iPhone (3.1): SVG Chrome: SVG/TTF/OTF Firefox (3.5+): TTF/OTF/WOFF Opera (10+): TTF/OTF Przykładowy kod: Kod @font-face { font-family: 'example'; src: url('path/example.eot'); src: url('path/example.eot?#iefix') format('embedded-opentype'), url('path/example.woff') format('woff'), url('path/example.ttf') format('truetype'), url('path/example.svg#example') format('svg'); font-weight: normal; font-style: normal; } Mając czcionkę, najlepiej jest skorzystać z generatora, który poda Ci pliki w odpowiednich formatach oraz gotowy kod css na tacy np.: http://www.fontsquirrel.com/tools/webfont-generator Pamiętać trzeba jedynie o tym, żeby sprawdzić czy czcionka zawiera polskie znaki (lub inne jakich potrzebujemy) oraz w generatorze zaznaczyć, aby dodał je do plików wynikowych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne patrzałem gdzieś i pisało, że chrome obsługuje woff.
Ale już działa dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:04 |