![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam pytanie odnośnie pojedynczego pola w formularzu, które po uzupełnieniu stworzy mi obiekt danego typu. Mam encję Person z polami: [id, firstname, lastname, email, address] Formularz:
I w ten sposób chciałbym, żeby mi stworzyło encję typu Person z uzupełnionym polem email. Niestety dostaję: Expected argument of type "object or array", "NULL" given. Jest sposób na to aby automatycznie w Symfony2 stworzył mi taką encję ? Zaznaczę, że próbowałem jeszcze z "empty_data" który zwracał obiekt Person ale też nie działa. Też chciałbym nie używać DataTransformer. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem o co chodzi. Dodajesz pole email i chcesz żeby było obiektem klasy Person? Jeżeli chcesz żeby formularz tworzył Ci obiekt to musisz ustawić odpowiednią opcję.
Poza tym podajesz treść błędu, nie wiemy gdzie się pojawia, nie wiemy co wywołujesz, że pojawia się ten błąd. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
@destroyerr
Właśnie tak. Tak żebym ewentualnie nie musiał tworzyć formularza typu PersonType z 1 polem email który ma $resolver(['data_class] => Person::class); |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Poczytaj o transformerach,
Transofmera niestety podać nie mogę. Jeżeli Ci to pomoże, to... - Interface DataTransformerInterface - setClass przyjmuje klasę jako parametr - Twoją encję która będzie transformowana obustronnie {property}->obiekt, obiekt->{property} - setProperty pole, dokladniej nazwa kolumny - znajdziesz w encji (Doctrine ORM Entity) W praktyce to transformery bardzo ułatwiają życie i nie widzę potrzeby wyszukiwania innego sposobu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Ten post edytował kpt_lucek 26.10.2014, 02:30:36 |
|
|
|
|
|
|
|
Do tego zrobiłem sobie klasę:
I mogę teraz używać w ten sposób:
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 19:27 |