![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim
mam mały problem z zapytaniem sql do fulltext. Problemem jest jak user na końcu frazy da znaczek + lub -
Błąd jaki generuj Database_Exception [ 42000 ]: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end Czy jest jakieś sposób aby to przeszło i wyszukało np pies+ kot po wpisaniu pies+? Jak nie to pozostaje usuwać ostatni znak z stringa jeżeli + lub - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko, spróbuj może z http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/cas...operator_binary
a jak nie zadziała to musiałbyś zamieniać + i - na odpowiedniki np plus i minus, ewentualnie w ustawieniach bazy kombinować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile się nie mylę, to jest to spowodowane tym że twoje zapytanie przelatuje bez żadnego wcześniejszego filtrowania, gdzie znaki specjalne były by escapowane. Pokaż całe zapytanie i cały komunikat błędu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już się z tym uporałem, dzięki za chęci
![]() Mam jeszcze pytanie z innej beczki, Jak zrobić aby fulltext przeszukiwał nie zależnie od polskich znaków czyli "który" i "ktory" daje ten sam wynik? baza jest postawiona na utf8_polish_ci Kod do mysql
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 17:50 |