![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy da się za pomocą bootstrap'a zrobić taki efekt, że będę miał jakąś tam galerię zdjęć, a po najechaniu myszą na jedno z nich od dołu zdjęcia wysunie się jego opis? Szukam i szukam i czegoś takiego znaleźć nie mogę. Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu sam nie zrobisz takiego czegoś w jQuery?
1. Event najechania na obraz 2. Pobranie opisu zdjęcia np. z Alt 3. Dodanie div-a z pozycją absolutną z tekstem z alt na samym dole zdjęcia o szerokości zdjęcia. 4. Animacja zwiększania height div-a wraz z wyrównywaniem tekstu do środka. 5. Po zjechaniu ze zdjęcia usuwanie diva. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A czemu sam nie zrobisz takiego czegoś w jQuery? 1. Event najechania na obraz 2. Pobranie opisu zdjęcia np. z Alt 3. Dodanie div-a z pozycją absolutną z tekstem z alt na samym dole zdjęcia o szerokości zdjęcia. 4. Animacja zwiększania height div-a wraz z wyrównywaniem tekstu do środka. 5. Po zjechaniu ze zdjęcia usuwanie diva. po prostu jquery-ui, show z efektem slide na hover |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam takie coś zrobiłem już jakiś czas temu, nic trudnego, ale uczę się bootstrapa i myślałem, że się da bezpośrednio używając jego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma czegoś takiego w bootstrap, ale zrobić takie coś w jquery, to jest chwila..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak jeszcze teraz ogarnąłem jedno:
http://daneden.github.io/animate.css/ może by się to dało napisać ale jakoś nie mam ochoty na eksperymenty teraz. daj znać mimo wszystko czy się przydało |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 20:18 |