![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z tym, że metoda nie wykonuje się w tym miejscu którym chcę. Wiem, że to może głupio trochę brzmi ale to kod:
oto funkcji genre:
Rezultat: Cytat Mystery, Policja, Przestępstwo, Dreszczowiec, Powieść kryminalna, Dramat, Czarny humor, Psychological thriller, Suspens, Action, Tytuł: Dexter Tytuł oryginalny Rok produkcji 2006 Gatunek Wyświetla się na początku a ja chcę aby wyświetlał po napisie gatunek. W czym tkwi problem? Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował Lukis92 27.08.2014, 09:33:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Poniewaz najpierw wykonuje sie funkcja genre(), ktora jest w print a dopiero potem print.
Twoja funkcja genre nie powinna miec ECHO tylko powinna zwracac tekst... A jesli chcesz zostawic ECHO w genre, to masz to wykonac po print a nie w print...
Takie podstawy... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie echo, a return w metodzie.
|
|
|
![]()
|
|
@Damonsson ale ty tak dosłownie?? Jak da return zamiast ECHO to petla mu sie wykona tylko raz...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wam za pomoc. Takie proste rozwiązanie a tyle było rozkminy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Damonsson ale ty tak dosłownie?? Jak da return zamiast ECHO to petla mu sie wykona tylko raz... Właśnie miałem dylemat czy dopisywać otoczkę, ale założyłem, że sobie poradzi. (IMG:style_emoticons/default/ph34r.gif) |
|
|
![]()
|
|
Lepiej zakładaj, że jak piszesz coś dosłownie, to 99% poczatkujacych userow tego forum potraktuje to wlasnie dosłownie. A z Twojego postu wynikało wyraźnie, że ma podmienic ECHO na RETURN (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Nie wierzysz w ludzi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ale racja, racja, przyznaję, zbyt duży skrót myślowy. Ważne, że wyjaśnione.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie wierzysz w ludzi Tu nie chodzi o wiare czy nie wiare. Po prostu widze jaki jest poziom świeżakow od kilku lat. Nie piszę tego personalnie do autora tego wątku, ale ogólnie. I niestety poziom ten nie jest zachwycający: zero własnego myślenia, co podasz, tak wkleją, bez żadnego namysło. Co napiszesz ogolnie, to tak zrobią, bez żadnego namyslu. Oczywiscie, zdarzają się wyjątki ale z każdym rokiem co raz rzadziej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 12:46 |