![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałem zaoferować tutaj swoją usługę kodowania layoutów pod silnik WordPress. Chodzi mi o dłuższą współpracę webdesigner/koder. Mam parę osób, które mogą mnie polecić więc jak będzie trzeba odniesiemy się do nich.
Moje portfolio: http://lokuproductions.pl/ Prac nie mam, nie mam jak pokazać. Pierwszą zrobię za darmo, do czasu, aż współpracownik stwierdzi, że jest ok. Co wykonam?: - Kodowanie stron internetowych pod Word Press lub/oraz ich Design - Pocięcie szablonu z pozycji .PSD i zakodowanie go do WP lub zwykłego HTML/CSS - Utworzenie szablonu graficznego oraz jego zakodowanie(firma, portfolio, itd.) - Wykonanie pojedynczej grafiki np. logo, header, sygnatury, avatary, itd itp. To, co trzeba to opiera się u mnie na bootstrapie. Kod i klasy czytelne, łatwe do edycji. Portal będzie sprawny i łatwy w użyciu przez silnik WP. Kontakt ze mną: GG: 49841298 Skype: lokuprod E-mail: lokuprod@gmail.com Nowy wygląd portfolio! Ten post edytował Loku 18.08.2014, 13:05:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kliknij w "O mnie"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co mozna tam zauwazyc? Wszystko dziala poprawnie, czy cos ominalem/zle zrobilem?
![]() Ten post edytował Loku 20.08.2014, 14:11:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Osobiście jak widzę bootstrapa w ofertach front-endowych to mnie tak odrzuca że szok.
Wszystkie strony na jedno kopyto ... kreatywność spada do minimum niezbędnego. No ale działaj, może się wyrobisz. ps. to nie hejt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Osobiście jak widzę bootstrapa w ofertach front-endowych to mnie tak odrzuca że szok. Wszystkie strony na jedno kopyto ... kreatywność spada do minimum niezbędnego. No ale działaj, może się wyrobisz. ps. to nie hejt. I dobrze że na jedno kopyto, wreszcie jakaś standaryzacja internetu. Bootstrap zapewnia że treść będzie czytelna, a o to chodzi w małych stronkach. Lepsze to od tych kiczowatych rozpadających się stronek, albo cudactw gdzie nie wiadomo o co chodzi. Jak robisz aplikacje desktopowe w c# też jedziesz jedynym słusznym standardem wyglądu które zapewnia IDE. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że i tak się rozpada. Na komórce 720 i chrome tekst wypada poza blok ogólny i jest przewijanie strony w bok. Poza tym błędy w tekście.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam, dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Doceniam tą krytykę i wiem, że to nie hejt
![]() Na komórkach mówicie rozpada się, właśnie nie miałem na czym sprawdzić. Za chwilę siądę i zrobię tą stronę jako responsywną, postaram się i wyjdzie. Więc do 2-3h powinno na komórkach działać poprawnie. Jeśli chodzi o bootstrapa, to używam go od niedawna i fakt, lepiej mi idzie bez używania tego framework'a. Ale uczę się cały czas, jeszcze młody jestem ![]() Pozdrawiam i zapraszam chętnych do współpracy. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do RWD to możesz sprawdzać sobie na http://www.responsinator.com/ dość pomocne.
|
|
|
![]()
|
|
@Up, świetna sprawa - nie wiedziałem o tej stronce. Dzięki za pomoc, teraz portfolio powinno działać responsywnie.
Pozdrawiam i zapraszam do podjęcia ze mną współpracy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona nie mieści się w 1366px
![]() |
|
|
![]()
|
|
Aktualnie jestem w trakcie poprawek na portfolio. Do kosza go nie wyrzucę, nie ma takiej opcji
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do kosza w sensie, że jako potencjalny klient widząc takie portfolio, od razu zamknąłbym kartę
|
|
|
![]()
|
|
No dobrze, ale ze względu na to, że w tym akurat momencie się rozpada całe ułożenie i że nie jest responsywne? Czy chodzi o to, że całokształt i sam pomysł jest odrzucający? W sensie grafika i projekt?
Dzień dobry! Moje portfolio jest już zaktualizowane i jest ono responsywne na urządzenia mobilne, napisane przy pomocy bootstrapa. Zapraszam do sprawdzenia - http://lokuproductions.pl Pozdrawiam, Patryk Loku J. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po tych zmianach na telefonie sypie się totalnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
I dobrze że na jedno kopyto, wreszcie jakaś standaryzacja internetu. Bootstrap zapewnia że treść będzie czytelna, a o to chodzi w małych stronkach. Lepsze to od tych kiczowatych rozpadających się stronek, albo cudactw gdzie nie wiadomo o co chodzi. Jak robisz aplikacje desktopowe w c# też jedziesz jedynym słusznym standardem wyglądu które zapewnia IDE. Kto co lubi, faktem jest że bootstrap jest godnym uwagi frameworkiem, estetycznym i ogólnie dobrym. Sam z niego na potęgę korzystam z tym wyjątkiem że do aplikacji backendowych. Nie każdy chce zaprzęgać front-endowca po to żeby mu zrobił coś w bootstrapie za cholera wie jaką kasę - bo ile teraz stoją strony? 1000? To tą samą robotę ja zrobię za 200 i nie dlatego że jestem studentem i zaniżam stawki na rynku, po prostu i tak muszę mieć jakiś podgląd pisanych aplikacji a bootstrap daje taką możliwość bardzo szybko. A że jest estetyczny właśnie i prosty to większości klientów to bardzo pasuje i zostaje potem wersja ' robocza '. A przy takim bootstrapie prawda jest taka że znajomość html'a i css'a spada do minimum koniecznego, raczej trzeba się nauczyć trochę hexa, poczytać dokumentacje i teraz każdy może być front'endem. Nie pasuje mi to po prostu ze względów takich że ja się musiałem parę lat uczyć żeby napisać swój mini framework RWD a teraz każdy ma gotowca. Gdyby tak nie było to zamiast 200 złotych mógłbym brać 1000 za interface. Tyle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widziałem że gdzieś wyżej ktoś polecal responsinator do przystosowywania stron na mobilne urządzenia.
![]() Po lewej screenshot z mojego crapowatego androida, po prawej to co wymyślił responsinator. Na obu odpalona ta sama, przykładowa strona. Jak widać, mimo że strona w miarę akceptowalnie się przystosowuje do starusieńkiego android browsera na badziewnym telefonie, to responsinator zupełnie z nią sobie nie radzi. Odradzam używanie tego typu aplikacji, nie oddają rzeczywistości ani trochę. Lepiej poszukać jakiegoś znajomego który miałby cokolwiek z androidem/iosem i poprosić żeby wszedł na stronę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przypadkiem Twój andek nie ma ustawionej opcji coś w stylu "wyświetlaj jak na Desktopie?"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, "wersja komputerowa" nie jest zaznaczona.
|
|
|
![]()
|
|
Witam serdecznie.
Więc tak, portfolio zostało ukończone i zostało wykonane responsywnie, przez własny pomysł, prosto i czytelnie. Bo taki miałem zamiar. Wszystkie projekty, które tworzę są wyraziste oraz czytelne. Portfolio działa na urządzeniach moblinych, nawet ta strona wyżej podana na to wskazuje. Projekty w moim portfolio zostały poukładane posortowane i można obejrzeć co wykonałem(narazie 4 prace, gdyż resztę mam na dysku w piwnicy). Jeśli ktoś jest chętny do zawarcia ze mną współpracy, może być to umowa o zlecenie, lub cokolwiek - zapraszam do kontaktu, który jest podany w pierwszym poście tego tematu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() P.S. Dla ciekawych - mam 2 zlecenia na dość dużą skalę, jedno z nich będę pisał ok. miesiąc, jest to projekt strony z całym systemem CMS w PHP, a drugi to projekt strony dla firmy transporotwej z mojego miasta, niedługo i ona wstanie i ujrzy światło dzienne, więc podam linka jakby co. |
|
|
![]()
|
|
Na pewno wiesz na czym responsywność polega? Od ~950px w dół strona się nie "zmiejsza"
http://i.imgur.com/rYkb8Mv.png Ten post edytował Turson 21.08.2014, 18:10:14 |
|
|
![]()
|
|
Zmniejsza się od 1000px
![]() Był wrzucony zły plik ze stylami. Check it now Ten post edytował Loku 21.08.2014, 18:25:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tzm czyli bootstrap jest ok ale masz ból czterech liter bo ty musiałeś się uczyć, a inni nie? fck logic..
Co do tego portfolio, to po kliknięciu w screeny pojawia się puste okienko ![]() ![]() Ten post edytował CuteOne 21.08.2014, 19:20:48 |
|
|
![]()
|
|
Tak, to prawda. Czy mógłbym moderatora prosić o usunięcie tematu, a napiszę go ponownie bo ukończeniu portfolio w pełni?
![]() Coś za 2-3 dni myślę, że portfolio będzie jeszcze bardziej udoskonalone, a lightbox i reszta też będzie responsywna i działająca. Pozdrawiam i do zobaczenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 2 Dołączył: 11.11.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłbym moderatora prosić o usunięcie tematu, a napiszę go ponownie bo ukończeniu portfolio w pełni? Czyli skasujcie temat, a ja będę szukał frajerów, którym wmówię, że znam się na tym co robię i jak w końcu się ich kosztem nauczę, to zrobię sobie nowe portfolio. Weź wyjdź i nie wracaj. |
|
|
![]()
|
|
Widzę, że jak na każdym forum każdy się gryzie, ale nie szkodzi
![]() Dwa, czy to ważne, jaka jest moja retoryka? Nie, patrzy się na wykonane projekty, a nie na to jakim sposobem ktoś pisze na forum. Trzecia sprawa, jeśli nie macie nic więcej do powiedzenia, tylko demotywowanie mnie w tym poście(też dlatego chcę go usunąć) to nie piszcie, ja sobie znajdę klientów lub współpracę i tak, a każdy link na każdym forum jest dla mnie cenny. Pozdrawiam, miłego wieczoru ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, ze przymarudze jak stary zgred, ale chcialem Ci pogratulowac zapalu i checi do roboty, moze nie od razu znajdziesz klientow, z czasem na pewno, zebys tylko wytrwal w nauce, bo programowanie to jednak sporo nauki, i nie przejmuj sie jakimis forumowymi mięśniakami, niech się napinają, a Ty rób swoje - koduj, czytaj, porównuj i się ogłaszaj. Trzymam kciuki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie polecam użytkownika jego poziom jest żenujący. Projekty wykonuje z doskoku oraz często po prostu widzimy musi szukać szybko innych rozwiązać bo podobno nie da się wszystkiego zrobić jak jest w projekcie strony.
Także jeżeli ktoś to czyta to niech ma to ku przestrodze. Musisz jeszcze wiele popracować aby móc oferować płatne usługi w kodowaniu szablonów bo to nie jest tylko prosta praca XHTML/CSS a niektórzy są na to uczą kilka dobrych lat a nie przez wakacyjną historię nauki XHTML/CSS/PHP. ,,Zajmuję się tym od 4 lat a poziom portfolio jest na dostatecznym poziomie oraz innych prac w niby portfolio..., dlatego nie ufam WAKACYJNYM PROGRAMISTOM i nie polecam http://lokuproductions.pl ![]() Ten post edytował Antidox 5.09.2014, 19:59:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie polecam użytkownika jego poziom jest żenujący. Projekty wykonuje z doskoku oraz często po prostu widzimy musi szukać szybko innych rozwiązać bo podobno nie da się wszystkiego zrobić jak jest w projekcie strony. Także jeżeli ktoś to czyta to niech ma to ku przestrodze. Musisz jeszcze wiele popracować aby móc oferować płatne usługi w kodowaniu szablonów bo to nie jest tylko prosta praca XHTML/CSS a niektórzy są na to uczą kilka dobrych lat a nie przez wakacyjną historię nauki XHTML/CSS/PHP. ,,Zajmuję się tym od 4 lat a poziom portfolio jest na dostatecznym poziomie oraz innych prac w niby portfolio..., dlatego nie ufam WAKACYJNYM PROGRAMISTĄ i nie polecam http://lokuproductions.pl ![]() 1. A czegoś Ty się spodziewał? 2. Z ciekawości, pokażesz podgląd projektu, skoro się go zrobić nie da? 3. Programistom. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 17:56 |