![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z sesja(tak podejrzewam). Na stronie www.suwalki.mwg.pl/prestiz mam skrypty. W indexie mam ustawiona sesje. Pliki sa wczytywane za pomoca includa tj. if($plik=="") { include ('aa.php'); } ...
No i teraz po zalogowaniu sie (login: prestiz pass: prestiz1)niby wszystko jest ok ale podczas przegladania kolejnych stron nie pokazuje ich zawartosci. Dopiero po odswierzeniu pokazuje tresc. Co moze byc tego przyczyna?? Z gory dziekuje... Ten post edytował miszqa 29.11.2004, 20:20:18 |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
tez mialem podobny problem i do dzisiaj nie wiem jak go rozwiazac? moze ktos z wielkich bedzie wiedzial jak to zrobic. Najsmieszniejsze ze sprawdzalem to i jak wolno kliknie sie w linka to dziala, a jak szybko to tak jakby nie lapal opcji i odswierza stary skrypt
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zamiast starej tablicy $HTTP_SESSION_VARS użyć nowej $_SESSION. Analogicznie używaj tablic $_GET i $_POST. Nie wiem, czy to rozwiąże Twój problem, ale na pewno będziesz bardziej TRENDY ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przylaczam sie do poszkodowanych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
też mam ten problem... @Kszychu: niestety to nie pomaga... ja zawsze używam tych 'nowych' tablic... Ten post edytował dasko 30.11.2004, 13:29:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dajcie jakiś prostrzy kod z istniejącą obsługą błędów, wypisanie zmiennych sesyjnych za pomocą print_r, var_dump podczas tego nie wgrywania. Bo ten kod co został przedstawiony to jest bagno, a nie kod (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie takie objawy były kiedyśwynikiem konfliktu nazw zmiennych GET i SESSION przy włączonym register_globals na serwerze
co do kodu to najlepiej zrób sobie tablicę asocjacyjną wartość id => nazwa pliku do włączenia wtedy kod będzie krótszy, bardziej przejrzysty i łatwiejszy w modyfikacji |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
rogrog moglbys troszke jasniej?
poza tym po zmianie zmiennych na krotsze nie zmienilo efektu dzialania najsmieszniejsze ze przed zalogowaniem wszystko dziala dopiero po zalogowaniu wszystko sie sypie... i co z tym fantem zrobic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to, że miałem np. w sesji zmienną id, która przechowywała id użytkownika w bazie i przekazywałem zmienną id jako parametr mówiący o stronie do wyświetlenia. I nie wiem dlaczego, ale przy włączonym register_globals na serwerze się sypało (zawsze używałem $_SESSION i $_GET). Ale zostawiłem ten problem kiedy się okazało, że po zmianie nazwy jednej ze zmiennych tak, żeby nie powodowały one konfliktu wszystko działało jak należy.
a przykład wykorzystania tablicy do takiego czegoś -> szukaj |
|
|
![]()
|
|
ja podejrzewam ze to rodzaje zmiennych sie klocili, bo wyciagalem za duzo wiadomosci i system chyba gloopial ale stwierdzilem ze czesc jest nie potrzebna i powywaleniu zbednych rzeczy wszystko wrocilo do normy
thx for all chyba ze byla jakas inna przyczyna wiec z checia sie doksztalce pozdrawiam z krainy bialych niedzwiedzi -> suwalk (www.suwalki.mwg.pl) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:38 |