![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 17 Dołączył: 4.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie do bardziej doświadczonych, czy framework Kohana jest dobrym wyborem na początek? Chciałbym opanować wzorzec MVC ( nigdy go nie używałem ) i zacząć korzystać z frameworków. Dzięki z góry za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kohana nie żyje, niezabieraj się za to bo to nie ma w tej chwili sensu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi osobiście do gustu przypadł cakephp. MVC nie jest taki trudny, podstawowy manual na stronie powinien wiele wyjaśnić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na początek mógłbym CI polecić, sam nie dawno przerabiałem wybór frameworka pierwszego i wygrał CI ze względu na świetnie napisaną dokumentację.
https://ellislab.com/codeigniter/user-guide/ I mimo że mało się dzieje to wiem że autorzy porzucili wersję 2.2 na rzecz nowszej 3+ którą chcą dokończyć. I nie słuchaj hejtów na ten system bo leci masa, a prawda jest taka że to idealna zabawka do nauki i małych projektów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:28 |