![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 2 Dołączył: 17.07.2014 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś z Was wie jak wyciągnąć aktualny adres z iframe lub window.open? Nie chodzi o element.src bo zwraca początkowy adres. W ramce będzie zewnętrzna strona, na której zawartość nie mam wpływu, co niestety utrudnia sprawę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli strona w ramce jest spoza twojego hosta, to poprzez js się do tego nie dobierzesz ze względu na bezpieczeństwo. Jeżeli to twoja podstrona, to możesz w jquery dobrać się do zawartości ramki poprzez contents(). W przypadku czystego js wyglądać by to mogło tak:
Kod document.getElementById('myIframe').ontentWindow.document.body.innerHTML; Chyba że chodziło ci o coś innego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 2 Dołączył: 17.07.2014 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie niestety nie mam dostępu do strony, która będzie w ramce otwierana, bo to ma być do mojego programiku, w którym będę dodawać strony do bazy danych. Chciałem zrobić tak żeby do inputa wpisało adres, a input Ajaxem dynamicznie do php i do bazy danych, ale chyba będę musiał ręcznie każdy adres dodawać, bo nie mogę znaleźć na to sposobu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No po stronie javascriptu nie wyciągniesz nic z ramki poza src. Ma to swoje słuszne zresztą uzasadnienia.
|
|
|
![]()
|
|
A jakiś inny sposób na to jest?
Mogę napisać np program w Visual Basic, ale będzie on jako *.exe, a chciałbym żeby było to dostępne na kilku komputerach, ponieważ ma być to cześć administracji i nie chcę tego udostępniać żeby ktoś nie dobrał się np do danych z bazy, do których nie ma uprawnień, a z uruchomieniem exe na stronie to jest bardzo wysoka szkoła jazdy i powiem szczerze, że nie umiem tego zrobić. |
|
|
![]()
|
|
No nie do końca jest tak jak mówisz, bo w internet explorer jest kontrolka activex dzięki której możesz za pomocą js wykonać jakieś komendy w konsoli, czy uruchomić jakiś program. Ostatnio ktoś podobnego rozwiązania szukał, w tym temacie napisałem o tym trochę więcej: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=23...&hl=activex Ale tak samo jak napisałem w tamtym temacie, raczej lepszym pomysłem było by ogarnięcie jakiejś wtyczki do przeglądarki, bo to może być łatwiejsze do ogarnięcia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 13:31 |