![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mam problem z pozycjonowaniem div'ów. Mam kod:
nie potrafię zrozumieć z jakiego powodu "najgłębszy" div ma wysokość 0 i szerokość wziętą z kosmosu.. po usunięciu position i top div wyświetla się poprawnie O.o zależy mi na podniesieniu go o te 5px. proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz go podniesc to zrob position:relative; top:-5px lub margin-top:-5px
mieszasz jak nie ma zawartosci to go nie widać ale wysokosc trzyma a szerokosc dopasowuje do zawartosci jak ma absolute'a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym margin-top:-5px to całkiem dobry pomysł (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
ale napisałeś, że trzyma wysokość i szerokosc dopasowuje do zawartosci. w takim razie dlaczego w narzedziu developerskim wysokosc tego pudełka jest 0 a powinno być 119px skoro jego rodzic ma tyle a samo pudełko ma height: 100%.. a skoro szerokosc dopasowuje sie do zawartosci samego pudełka to dlaczego puste pudełko ma 124px.. jego rodzic ma 634px więc też nie widze związku. próbuję tylko zrozumiec o co tu chodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu juz nie pomoge nie znam tych narzedzi od środka jak sa zbudowane, nie jest wykluczone że nie są pozbawione bugów, moga pojawiać się rozbieżnosci w zależnosci ktorego używasz, opisałem tylko moje spostrzeżenia, a rzeczywiście trudno doszukać się związków w sytuacji którą opisujesz
|
|
|
![]()
|
|
No trudno. W każdym razie dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 09:18 |