Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Jaki system portalowy spełni te wymagania?
leonow32

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Obecnie siedzę na Bloggerze, ale moja strona tak się rozrosła, że Blogger przestaje mi wystarczać i potrzebuję czegoś bardziej zaawansowanego. Coś tam wiem z HTML, z PHP jakieś elementarne podstawy. Przydałby się jakiś gotowy system portalowy typu Joomla lub PhpNuke, ale nie wiem czy obsługują poniższe funkcje. Może ktoś bardziej doświadczony poradzi coś innego? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Potrzebuję takich rzeczy:
- użytkownicy muszą mieć możliwość zakładania kont
- fragmenty niektórych postów mają być dostępne po podaniu kodu (bardzo ważna funkcja, na tym mi najbardziej zależy). Kod mógłby być podawany w ustawieniach użytkownika przy rejestracji, aby nie musiał tego za każdym razem wklepywać. Bez kodu użytkownicy mają mieć dostęp do wybranych mniej ważnych informacji
- musi być możliwość śledzenia, czy ktoś nie udostępnia innym swojego konta, np zapisywanie adresów IP z których się loguje czy coś innego
- w przyszłości planuję wprowadzić sklep internetowy
- forum (nie musi być, mogę sobie zainstalować phpBB, kiedyś zakładałem takie forum)
- na bloggerze wszystkie strony mają adresy w domenie http://www.moja-strona.pl/2013/11/tytul-strony.html - chodzi o to, by po zmianie systemu stare adresy od paru lat linkowane na różnych stronach w necie, nie przestały działać.
- fajnie gdyby był jakiś skrypt, którzy automatycznie przewali 150 artykułów z bloggera.

Mam:
- hosting, domenę i pocztę
- MySQL(i) 5.0.92
- PHP 5.3
Go to the top of the page
+Quote Post
gitbejbe

-----

ja obecnie jeżdżę matizem i tez przestaje mi on już wystarczać. Sądzisz, że jakakolwiek w nim zmiana lub przesiadka do innego samochodu może odbyć się "ZA DARMO" ? Na jakim Ty świecie żyjesz ;p

Z tych rzeczy co wymieniłeś potrzebujesz tylko tego: znajomości html,css, php, baz danych i ewentualnie javascript'a (to tak w duuużym skrócie). Nawet jeśli znajdziesz jakiegoś gotowego CMS, który spełnia w jakimś stopniu Twoje oczekiwania, to i tak masz ode mnie 100% gwarancji na to, że i tak czy siak będziesz musiał go w większości przerabiać. A niestety praca z gotowymi systemami nie należy do łatwych i przyjemnych ; ).
Powodzenia
+Quote Post
leonow32

-----

Nikt nie mówił, że za darmo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) byle tylko nie wywarzać otwartych drzwi
+Quote Post
Pyton_000

-----

Na początek Wordpress + dodatki
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:39