![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Poniższy kod który zamieściłem powinien, łącząc się z .../a.php, wypełniać stworzone w tym pliku formularze.
Moje pytanie jest następujące. Czemu ich nie wypełnia po odpaleniu skryptu przekieruje na stronę .../a.php ale formularze są puste (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Proszę o podpowiedź z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod ten sluzy do wysylania formularza na serwer, a nie do wypelniania pol formularza html...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. To nie wypełni formularzy ogólnie - to wysyła dane zamiast nich
2. Nie pamiętam czy CURLOPT_POSTFIELDS nie wymusza POST ale dałbym jeszcze CURLOPT_POST ustawione na true EDIT: literówka Ten post edytował Sephirus 19.05.2014, 06:39:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hymm (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) podpowiedzcie jak powinien wygladać kod do wypełniania z automatu formularzy chce napisać bota no ale jak widać jestem w powijakach D:
|
|
|
![]()
|
|
Zrozum wkoncu roznice:
jedno to wypelnienie pol formularza i widzenie tego wypelnienia a drugie to wyslanie pol formularza postem Boty mają za zadanie robienie tego drugiego i to własnie robi Twoj kod. Jedyne czego moze brakowac to to: curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1); pisał o tym Sephirus |
|
|
![]()
|
|
A już czaję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) właśnie chodzi mi o to żeby z automatu wszystko się wypełniało i jeszcze nacisnęło przycisk submit
|
|
|
![]()
|
|
No to mowie: twoj kod wlasnie to robi.....
Jedyne czego nie widze, to kodu submita. Calkiem mozliwe ze przez jego brak, serwer nie przyjmuje poprawnie twojego żądania. |
|
|
![]()
|
|
Znaczy się sublit jest w pliku a.php tam gdzie jest cały formularz.
|
|
|
![]()
|
|
Pola forma tez są w a.php ale jakos w swoim kodzie je dodajesz...... submit tez nalezy wyslac postem...
$postFields['nazwa_submita'] = 'wartosc submita'; |
|
|
![]()
|
|
A no tak tak ale i tak nie działa, bo jak dobrze rozumie odpalam skrypt który zamieściłem powyżej skrypt odpala a.php wypełnia i wywołuje action form który ładuje ../../../ tak sobie wpisałem ale nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Nie, nie ma odpelania a.php, wypelnienia, i dopiero potem zrobiea action form....
Zrozum wkoncu: na podany przez Ciebie adres czyli na a.php wysylane jest żądanie POST z polami ktore podales. Tu nie ma zadnej filozofii. Jesli wiec w action form w pliku a.php jest inny adres niz a.php, czyli jest np. b.php, to twoj skrypt ma slac dane do b.php a nie a.php Jesli zas jest tam a.php lub "nic" to twoj skrypt na chwilę obecną jest ok |
|
|
![]()
|
|
To znaczy tak skrypt curl.php wysyła dane do formularzy w a.php i po zadziałaniu <form method="post" action="../../../"> powinno mnie wywalic 3 foldery wyżej wraz z danymi z formularzy z pliku a.php ale tak się nie dzieje. Czemu ?
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
Toz ci tlumacze, ze twoj cURL ma slac dane pod adres jaki jest w ACTION formularza a nie tam gdzie jest formularz.... zacznij wkoncu czytac co sie do Ciebie pisze :/ Cytat Jesli wiec w action form w pliku a.php jest inny adres niz a.php, czyli jest np. b.php, to twoj skrypt ma slac dane do b.php a nie a.php
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sory (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) teraz czaje mój curl.php pomija formularze (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) czaje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za cierpliwość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Kargul1000 19.05.2014, 07:44:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 04:22 |