![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Mam tak problem! Chce sobie takie coś że jak loguje się administrator to będzie miał CMS to zarządzania stronką. I tu mam taki proble. Moge zrobić coś takiego że logowanie będzie sie odbywac z jednego panelu dla wszystkich, i rozpoznawac czy jest to administrator po odpowiedniej informacji z bazy danych. Ale przeczytałem ze administratorzy powinni miec osobny panel. Więc zrobiłem sobie osobny panel przykładowy adres mojastrona.pl/administrator.php -> tutaj się znajduje panel logowanie i tak czy jest mozliwe żeby ta częśc adresu administrator.php była ukrywana?? tak żeby było widac tylko mojastrona.pl myślałem jeszcze że każdy administrator będzie miał specjalny kod żeby nikt inny nie wchodził na ta podstrone na takie zasadzie mojastrona.pl/administrator.php?code=djlhjhkj i sprawdzamy jeśli taki kod istnieje w bazie to pokazuje się panel logowanie a jak nie to error prosze o pomoc w tej kwestji |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A poco coś takiego ?
Robisz sobie katalog admin i normalnie adres/admin i robisz logowanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jak się boisz o bezpieczeństwo to dodaj kod captcha, blokowanie po 15 nieudanych logowaniach, filtruj zmienne, koduj hasła z solą, zastosuj MYSQLi/PDO i możesz spać spokojnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem poco coś takiego (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Tak przeczytałem że powinno się tak robić, zaczołem robic i pomyślałem że będzie fajnie jak administrator loguje sie gdzie indziej. nny panel logowanie to szukam użytkowników w innej tabeli |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poco inna tabela mhm ?
Dodaj sobie do tej co masz kolumnę uprawnienia i jeżeli kolumna uprawnienia == 1 to loguje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dodatkowy warunek. Jakbyś chciał to możesz sobie zawsze zrobić logowanie na stronie głównej i jeśli jest adminem to link do panelu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę twój problem leży u całkowitych podstaw. Dlatego chyba lepiej będzie jeśli skorzystasz z gotowych, darmowych CMS i zobaczysz jak one działają. Np. QuickCMS (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
ok. tak zrobię. A propo tego ukrywania adresu, na niektórych stronach jest tak że jak naprzykład klikne ulubione
to na pasku adresu jest strona.pl/ulubione a nie strona.pl/ulubione.php w czym to jest zrobione?? Ten post edytował andy939 12.05.2014, 16:04:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytan o przyjaznych linkach i htacces (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:32 |