![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam stworzyłem sonde w metodzie proceduralnej i postanowiłem ją przenieść do OOP. Prosze was o ocenę wykonania tej sondy, bo szczerze mówiąc to nie potrafię zbytnio dostrzec zalet rozwiązania obiektowego, pewnie wszystko jest źle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie generuj htmla w klasie .Nie wygłuszaj błędów, tym bardziej w fetch_array, staraj się nadawać nazwy metodom inne niż domyślnych funkcji czy instrukcji PHP, patrz przykład setCookie. Zastanawiam się po co masz 3 razy tę samą pętlę for.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj np. to:
http://wortal.php.pl/phppl/Wortal/Artykuly...poczatkujacych2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Turson - dzięki wielkie, zrealizowałem twoje uwagi, ale rada aby nie generować HTMLa jest dla mnie kompletnie niezrozumiała. To w takim razie jak mam stworzyć sondę w OOP gdy nie mogę stosować HTMLu?
@Pyton - dzięki, zabieram się za czytanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTML możesz stosować, ale poza klasą. Poprzeglądaj jakieś przykładowe klasy to zobaczysz jak to wygląda.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ocena: 0/5. Dlaczego? Ponieważ to nie jest OOP tylko kod proceduralny zapakowany w klasę i nie ma to nic wspólnego z obiektowością
![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Też tak uważam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co pisać w OOP?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Programowanie_obiektowe Przykład systemu sondy w OOP? Nie podaję szczegołów kodu, ponieważ nie będę go pisał za Ciebie:
Ten post edytował em1X 12.05.2014, 16:20:55 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 02:18 |